Handballers sv Conventus in de slotminuten langszij Helius

11 maart 2019 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handballers van sv Conventus hebben zondag een nipte overwinning geboekt op Helius. Het team stond een groot deel van de wedstrijd op achterstand, maar kwam in de eindfase langszij om met één punt verschil te winnen. Het eerste damesteam speelde een goede wedstrijd tegen Ventura, waarbij ze lange tijd ruim voor stonden, maar het juist in de slotminuten uit handen gaven en met één punt verschil verloren.

De handbaldames van Conventus wisten dat ze het zondag niet makkelijk zouden krijgen: tegenstander Ventura stond drie plaatsen hoger in het kampioenschap. Tegen de verwachtingen in begonnen de Zwijndrechtse dames veel sterker aan de wedstrijd dan de tegenstander en pakten al vroeg een voorsprong van vier punten. Na een 5 – 8 voorsprong bij rust wist het team dit verschil lange tijd te behouden, totdat de fysiek zware wedstrijd met tien minuten op de klok zijn tol zou eisen. Dit gaf de veel jongere tegenstander de kans om zich weer van de achterstand te ontdoen en één punt voorsprong te nemen. Zo bleef de goede wedstrijd van Conventus met een 16 – 15 nederlaag onbeloond.

De handbalheren troffen zondag in Hellevoetsluis Helius, dat drie plaatsen lager in het kampioenschap stond. Ondanks dat de tegenstander tijdens de thuiswedstrijd met een ruim verschil was verslagen, kon dit team op eigen veld niet worden onderschat. Dit bleek wel in de eerste helft, toen beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren en tot 14 – 14 volledig gelijk op gingen. Vlak voor rust liep het team pas een achterstand op, met 17 – 15 als ruststand. In de tweede helft zou Helius de voorsprong zelfs weten te verruimen, maar de Zwijndrechtse heren gaven niet op en wisten het gat weer iets te dichten. Met ruim tien minuten op de klok viel Helius’ keeper geblesseerd uit, wat Conventus de mogelijkheid gaf om een voorsprong te pakken. Zo kwam het team met vijf minuten op de klok op twee punten voorsprong, waarna het de resterende tijd goed uit wist te spelen om een 30 – 31 overwinning te pakken.