Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wethouder Jolanda de Witte past voor veertig dagen alcohol'
06mrt

Wethouder Jolanda de Witte past voor veertig dagen alcohol

ZWIJNDRECHT - Wethouder Jolanda de Witte in Zwijndrecht past ervoor. De komende veertig dagen zegt ze "Ik Pas" op elk alcoholisch drankje dat haar wordt aangeboden. De Witte sluit aan bij de landelijke actie 'Ik Pas', waarbij deelnemers veertig dagen géén alcohol drinken.

De Zwijndrechtse wethouder heeft vorig jaar ook al meegedaan met een soortgelijke actie. Toen ging het om dertig dagen zonder alcohol. "Het is voor mij een moeilijke opgave. Ik drink niet zo veel, maar je moet er wel opletten", zegt De Witte. "Er wordt je wel regelmatig een drankje aangeboden en dan zeg je ook bewust nee. Pas dan valt het je op hoe vaak je het aangeboden krijgt.”

Gezonde leefstijl
De gemeente Zwijndrecht steunt de actie. "Wij willen een gezonde leefstijl bevorderen voor onze inwoners. We willen het gesprek erover aan gaan. Niet zo van: het mag niet, maar ga er bewust mee om."

"De bekendheid van deze landelijke actie maakt het voor ons ook gemakkelijker dit onder de aandacht van onze inwoners te brengen", zegt De Witte. "Vanuit de gemeente zijn er ook mensen die hier aan meedoen, waaronder ook enkele raadsleden. Het blijft een vrije keus, maar we proberen zoveel mogelijk mensen te verleiden hieraan mee doen.”

Blauw bandje
Deelnemers aan de actie kunnen laten zien dat ze meedoen door een blauw bandje om hun pols dragen met de tekst 'Ik Pas'. "Het is geen charmant bandje, maar het valt wel op door de kleur en lokt een gesprek uit. Met name jongeren valt het op en zij vragen ernaar."

"Elke aandacht die er aan besteed wordt, vind ik positief", gaat De Witte verder. "Met name voor jongeren vind ik het van belang dat ze er bij stil staan. Het ligt vaak voor de hand en lijkt stoer om mee te drinken. 'Nee' zeggen kan ook, en dan kan je het ook leuk hebben met elkaar. Daarover ga ik graag het gesprek aan."

Bron: RTV Rijnmond.Deel dit bericht met je vrienden!