zondag 24 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Echte sneeuw tijdens het thema Winter op de peuterspeelgroep Yes! Kinderopvang

22 februari 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op de peuterspeelgroep van Yes! Kinderopvang spelen kinderen van 2 tot 4 jaar. Peuters ontwikkelen er belangrijke vaardigheden en raken alvast vertrouwd met de basisschool. Ook wordt er met verschillende leerzame thema’s gewerkt. Peuterspeelgroep Schaepmanlaan in Zwijndrecht heeft onlangs aan het thema ‘winter gewerkt. En gelukkig lag er ook echte sneeuw, hoe leuk is dat?!

Skiën op de peuterspeelgroep
Op de peuterspeelgroep worden regelmatig leuke en leerzame thema’s behandeld. Pedagogisch medewerker Cindy Bruining vertelt over hun laatste thema Winter. ‘Het is altijd maar weer afwachten wat het weer doet tijdens ons thema Winter. Gelukkig werd het echt winter, met sneeuw en een beetje ijs. Zo konden de peuters echt skiën.

De motorische en zintuiglijke ontwikkeling werden tijdens het "sneeuw"schuimen goed gestimuleerd. De peuters hebben mooie tekeningen gemaakt en het rook ook nog eens heerlijk op de groep. Tijdens de kleine kring werd er met "sneeuw" gespeeld en vlogen de sneeuwballen door de lucht. Puk mocht overal aan meedoen en gooide soms stiekem sneeuwballen naar de pedagogisch medewerkers.
De vogels werden ook niet vergeten want die kunnen moeilijk eten vinden als er sneeuw ligt. Dus werden er heerlijke pindakaas met zaadjesrollen gemaakt. Een fijne sensorische activiteit waar de kinderen zelf ook een beetje snoepte van de pindakaas. We kijken terug op een leuk en leerzaam thema waar zowel de kinderen als de pedagogisch medewerkers weer volop genoten hebben!’

Goede voorbereiding op de basisschool
De deskundige medewerkers van Yes! Kinderopvang bereiden uw peuter graag voor op de stap naar de basisschool. Op de peuterspeelgroep leert uw kind spelenderwijs eenvoudige routines en zelfstandige handelingen. Even in de kring zitten, zelf de jas aandoen en zelfstandig naar het toilet gaan en handen wassen zijn slechts enkele voorbeelden. Ook speelt uw peuter er samen met leeftijdgenootjes. Kinderen ontwikkelen hierdoor belangrijke vaardigheden, zoals bijvoorbeeld taal, samenwerken, onderhandelen, incasseren en leiding nemen en aanvaarden. Een eventuele achterstand in de ontwikkeling signaleren de medewerkers al vroegtijdig, waardoor kinderen op jonge leeftijd de juiste begeleiding kunnen krijgen. 

Op de foto: Skiën op de peuterspeelgroep tijdens het thema Winter.

Lees meer over:

kinderopvang peuters
Deel dit bericht met je vrienden!