Alles over Zwijndrecht...
04feb

SchuldHulpMaatje Zwijndrecht-Drechtsteden helpt bij financiële problemen

ZWIJNDRECHT - SchuldHulpMaatje Zwijndrecht-Drechtsteden bestaat uit vrijwilligers die jaarlijks worden bijgeschoold om mensen met schulden uit de regio Zwijndrecht zo goed mogelijk te begeleiden. Eén op de vijf Nederlanders heeft volgens Nibud financiële problemen. De maatjes, die zich altijd met een pas kunnen identificeren, willen ervoor zorgen dat méér mensen uit de schulden komen. Dus neem, als je schulden hebt of dreigt te krijgen, contact met hen op.

Coördinator
Een coördinator zal, nadat je contact met SchuldHulpMaatje Zwijndrecht-Drechtsteden hebt gezocht, kijken of het mogelijk is je de juiste hulp te geven. Wanneer dat zo is, gaat een maatje samen met jou aan de slag. Het kan zijn, als er veel aanvragen zijn, dat je eerst op een wachtlijst komt. Als blijkt dat SchuldHulpMaatje je niet kan helpen met je problemen, dan word je doorverwezen naar een instantie die daartoe wél in staat is, zodat je altijd de hulp krijgt die je nodig hebt. Van jou wordt verwacht dat je probeert om je financiële problemen op te lossen en dat je inzicht geeft in jouw situatie. Je mag van SchuldHulpMaatje Zwijndrecht-Drechtsteden verwachten dat zij zich inzetten om jou zo goed mogelijk te helpen.

Wat doet een maatje?
Een maatje helpt je om je financiën weer op orde te brengen, waardoor je er dus niet meer alleen voor staat. Wél moet je bereid zijn het voortouw te nemen; het maatje neemt de problemen niet van je over. Misschien is het alleen een kwestie van een goed uitgavenplan maken. Of doe je er goed aan om samen met je maatje te kijken hoe je met geld omgaat en waarom je dat zo doet. Ook bekijken jullie natuurlijk of je recht hebt op zorgtoeslag, huurtoeslag of andere toeslagen. Als je flinke schulden hebt, kan het nodig zijn dat je maatje helpt om schuldhulpverlening of schuldsanering aan te vragen, en dit traject met jou te doorlopen. Uiteraard leert een maatje je ook graag hoe je in de toekomst schulden buiten de deur houdt. Voor alle duidelijkheid: een maatje neemt niet het werk over van de sociale dienst of een bureau voor hulp bij schulden. Maar een maatje luistert wél naar je verhaal, helpt en ondersteunt je.

De hulp is gratis
SchuldHulpMaatje kan je helpen. Voorkom dat je financiële problemen erger worden en vraag om hulp. Een deskundige en betrouwbare vrijwilliger helpt je graag op weg naar financiële vrijheid. Dat scheelt een hoop stress. En de hulp is gratis.Deel dit bericht met je vrienden!