Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Gesprongen rioolpersleiding bij Doctor Boutensstraat hersteld' Noodvoorzieningen stopgezet en beperken waterverbruik niet meer van kracht
01feb

Gesprongen rioolpersleiding bij Doctor Boutensstraat hersteld

ZWIJNDRECHT - De breuk in de gesprongen persleiding in de Doctor Boutensstraat is hersteld. De systemen werken weer op eigen kracht en de noodvoorziening wordt niet meer gebruikt.

Dit betekent dat er geen afvalwater meer in de Oude Maas wordt geloosd en dat het beperken van het waterverbruik niet meer van kracht is. De Doctor Boutensstraat blijft totdat de bestrating is gerepareerd afgesloten voor het verkeer. Waardoor de breuk ontstaan is moet uit verder onderzoek blijken. Afhankelijk van de uitkomst worden maatregelen getroffen.

Er is de afgelopen dagen dag en nacht gewerkt om de situatie onder controle te houden, de locatie van de breuk te vinden, herstelwerkzaamheden uit te voeren en terug te schakelen op de reguliere rioolvoorziening. Er wordt sinds donderdagmiddag niet meer in de Oude Maas geloosd.

De krater (sinkhole) is nog niet helemaal gedicht. Na het weekend wordt de bestrating gerepareerd bij de Doctor Boutensstraat. De noodvoorzieningen worden verwijderd, zodra zeker is dat de reguliere systemen goed blijven werken.

Zie ook:
Waterproblemen Zwijndrecht: 'Ik laat de vaat nu maar even staan' (di, 29 jan 2019)
Gemeente: 'Prioriteit is zo snel mogelijk de leiding repareren en het gat dichten (di, 29 jan 2019)
Gesprongen rioolpersleiding bij Doctor Boutensstraat (ma, 28 jan 2019)
Breuk rioolpersleiding Zwijndrecht (vr, 23 jan 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!