woensdag 20 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Meat and (gr)Eat in expositieruimte KunZt in het Oude Raadhuis met Minister Wouter Koolmees

28 januari 2019

ZWIJNDRECHT - Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft zondag 27 januari 2019 de Meat and (gr)Eat in expositieruimte KunZt in het Oude Raadhuis van Zwijndrecht bijgewoond. Tijdens de zeer geslaagde, multiculturele high-tea deelden Zwijndrechters met verschillende, etnische achtergronden en nieuwkomers hun persoonlijke verhalen met de Minister over hoe zij zich thuis voelen in Zwijndrecht. Wethouder Jolanda de Witte sprak met de Minister over de Zwijndrechtse aanpak rondom nieuwkomers.De Meet and (gr)Eat stond in teken van ontmoeting en verbinding en was één van de activiteiten rond de tentoonstelling 'Licht in het donker', over het werk van de bekende kinderboekenschrijfster en -illustratrice Marit Törnqvist. Minister Koolmees kreeg te zien hoe de illustraties van Törnqvist mensen stimuleren met elkaar in contact te komen en hoe de tekeningen bruggen slaan tussen onbekende werelden. De werelden van Nederlanders met verschillende, etnische achtergronden of nieuwkomers. Het centrale thema van de tentoonstelling is 'Iedereen thuis in Zwijndrecht'. Bij de bijeenkomst waren onder meer taalcursisten van de Bibliotheek AanZet, deelnemers van de voorleesestafette en nieuwkomers. In een groepsgesprek onder leiding van Siham Berrag deelden zij met de Minister en wethouder De Witte hun persoonlijke verhalen rondom het thema.

Foto's: Wim van de Pol.

Deel dit bericht met je vrienden!