zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Kinderen groep 6 De Kim bezoeken gemeentehuis

21 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Groep 6 van christelijk kindcentrum De Kim van PIT kinderopvang & onderwijs heeft een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Zwijndrecht. Zij zijn ontvangen door wethouder Tycho Jansen die de kinderen had uitgenodigd toen hij bij hen te gast was in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

Het bezoek ging van start in de raadzaal, waar de kinderen hun ideeën voor het nieuwe zwembad mochten presenteren. Alle tekeningen zijn aan de wethouder overhandigd, zodat deze meegenomen kunnen worden bij de planvorming voor het nieuwe zwembad. Daarna kregen de kinderen in twee groepen een rondleiding door zowel het oude als het nieuwe gedeelte van het gemeentehuis. Hierbij kregen ze onder andere informatie over vroegere burgemeesters van Zwijndrecht, de oude ingang en de Tweede Wereldoorlog. Een groep kwam Dominic Schrijer, de huidige burgemeester, tegen. De kinderen vonden het allemaal heel boeiend! Het bezoek werd feestelijk afgesloten met drinken en wat lekkers en bij vertrek stond er een goody bag met kleine cadeautjes van de gemeente voor de jonge gasten klaar.

Op de foto: Op uitnodiging van wethouder Tycho Jansen heeft groep 6 van De Kim een bezoek gebracht aan het gemeentehuis van Zwijndrecht dat begon in de raadzaal.

Lees meer over:

gemeentehuis de kim
Deel dit bericht met je vrienden!