woensdag 19 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Record aantal ingezamelde kerstbomen en vuurwerkafval

14 januari 2019 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De jaarlijkse inzamelingsactie was een groot succes. Honderden kinderen zijn na oud & nieuw in de weer geweest om volle zakken met vuurwerkafval en kerstbomen in te leveren in ruil voor een kleine beloning. De gemeente heeft naast de inleverpunten ook grote partijen opgehaald. Op de Kinkelenburg in Nederhoven zijn zelfs in een keer 244 kerstbomen ingezameld. In totaal zijn er 3400 kerstbomen ingezameld. Ook het aantal zakken vuurwerkafval is gestegen. In totaal zijn er 3000 afvalzakken ingeleverd, maar liefst 560 meer dan vorig jaar! De kinderen zijn blij met een extra zakcentje, maar de medewerkers van de gemeentewerf zijn ook erg blij met het resultaat. Want deze aanpak zorgde niet alleen snel voor een schone openbare ruimte na oud & nieuw, maar het was vooral ook een leuke samenwerking met onze jonge inwoners.

In de eerste week van januari kwamen er al snel veel meldingen binnen voor het ophalen van grote partijen kerstbomen en zakken vuurwerk. Dit jaar is er een dag extra rond gereden op 9 januari. Dat is bij iedereen goed bevallen. Ook de acht inleverlocaties werden goed gevonden door de jonge inwoners van de gemeente Zwijndrecht.

Cijfers inzamelingsactie
• Totaal 3400 stuks aantal ingeleverde kersbomen (200 meer dan in 2018)
• Totaal 3000 stuks aantal ingeleverde zakken met vuurwerkafval (560 meer dan in 2018)
• De grootst ingezamelde partij kerstbomen is 244 stuks, ingeleverd aan de Kinkelenburg in Nederhoven (84 meer dan in 2018)
• De grootst aantal ingezamelde afvalzakken vuurwerk is 142 stuks, ingeleverd aan de Sonsbeek in Nederhoven (7 meer dan in 2018)
• 80 meldingen via de wijkservicelijn

Duurzaam hergebruik
De ingezamelde kerstbomen werden ter plaatste direct versnipperd in een grote snipperkar. De gemeente levert de houtsnippers in om groene stroom mee op te wekken.

Fotobijschrift: Inzameling kerstbomen en vuurwerkafval in de wijk Heer Oudelands Ambacht

Deel dit bericht met je vrienden!