maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Kerstbijeenkomst voor minima in Zwijndrecht opnieuw een succes

27 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wethouder Jansen reikt eerste kerstpakket uit. Stichting Minima Zwijndrecht en Stichting Jong Zwijndrecht organiseerden maandagmiddag 24 december 2018 een gezellige kerstbijeenkomst voor minima in Zwijndrecht. Inwoners die zich aangesloten hebben bij Minima Zwijndrecht kregen een kerstpakket mee naar huis. Op verzoek van de organisatie reikte wethouder Tycho Jansen (Armoedebestrijding) in het pand aan de Balistraat het eerste pakket uit.

Het doel van de bijeenkomst is dat de bezoekers een gezellige middag met elkaar hebben en dat het samenzijn bevordert. De kerstpakketten die werden uitgereikt, werden beschikbaar gesteld door anonieme donateurs. Zij kregen via Minima Zwijndrecht opgave van de gezinssamenstelling, om vervolgens voor dat gezin een pakket samen te stellen.

Wethouder Jansen: "We zien steeds meer Zwijndrechtenaren in armoede leven. Het is hartverwarmend om te zien hoe verschillende organisaties zich inzetten voor medemensen die het niet breed hebben. Het is de kracht van Zwijndrecht dat we oog hebben voor elkaar en met elkaar ons best doen dat iedereen kan meedoen in de samenleving."

Tijdens de bijeenkomst verzorgden jongeren uit het Netwerk Jong Zwijndrecht en Theaterhuis Drechtsteden de hapjes en kinderactiviteiten.

Lees meer over:

wethouder minima
Deel dit bericht met je vrienden!