maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Verkoop Heerema Fabrication Group gaat niet door, 80 mensen op straat

21 december 2018 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - Vandaag een triest bericht voor Heerema Fabrication Groep, alle medewerkers van het bedrijf in Zwijndrecht, toeleveranciers en eigenlijk voor heel Zwijndrecht.

Een eerste reactie van wethouder Tycho Jansen namens de Gemeente Zwijndrecht:
"Met de sluiting van de vestiging van de Heerema Fabrication Group in Zwijndrecht komt er een einde aan een tijdperk. Enkele weken terug werden we overvallen met het droevige nieuws dat het kantoor in Zwijndrecht zal sluiten. Toen werd ook de zorg rond de werf duidelijk.

Wij hadden goede hoop dat de verkoop van de werf zou zorgen voor behoud van werk van 80 medewerkers. Dat de verkoop niet doorgaat, is niet alleen een groot verlies voor Zwijndrecht, maar ook zeer pijnlijk en een persoonlijk drama voor de vele gezinnen die al weken in spanning leven en voor wie deze uitkomst nu zo'n negatieve wending krijgt, juist in deze dagen.

Wij waren na het aangekondigde nieuws over de eventuele verkoop al in gesprek met Heerema. Iedereen zal dit pijnlijke nieuws moeten verwerken, maar we blijven met Heerema in contact over wat we voor hen en de medewerkers kunnen betekenen".

Deel dit bericht met je vrienden!