dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Green junkie

19 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Rondom de Stationsweg passeert dagelijks veel verkeer. Bewoners maken zich daardoor zorgen over hun 'vieze' omgeving. Het groen was ook toe aan een opknapbeurt. Reden voor de gemeente om nieuwe beplanting aan te brengen. Niet zomaar een plant, maar kamperfoelie. Een echte green junkie! De kamperfoelie is namelijk verslaafd aan fijnstof en haalt tot vijf keer meer fijnstof uit de lucht dan andere planten en struiken.
                                                                                                                                                                         
Nog een bijkomend voordeel is dat vogels, bijen en vlinders de kamperfoelie en andere nieuw aangebrachte beplanting aantrekkelijk vinden. Het is dus ook nog goed voor de biodiversiteit. Om bewoners en passanten te informeren over de bijzondere beplanting én aandacht te vragen voor het belang van groen zijn er bordjes bij geplaatst door de Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid & Groen) en Niels van Eldijk (groenbeheerder).Foto boven: Wethouder Jacqueline van Dongen (Duurzaamheid & Groen) en Niels van Eldijk (groenbeheerder)
Foto onder: Kamperfoelie planten

Lees meer over:

wethouder Stationsweg groen
Deel dit bericht met je vrienden!