vrijdag 28 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht geeft kinderen in armoede Kindpas

17 december 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In de gemeente Zwijndrecht ontvangen voor het tweede achtereenvolgende jaar meer dan 1100 kinderen de Kindpas ter waarde van €75. Het gaat om kinderen tot 18 jaar, die in armoede leven. Zij kunnen met hun ouders de pas gebruiken voor de aanschaf van kleding in winkels in Zwijndrecht en omstreken. Wethouder Tycho Jansen (Armoedebestrijding) reikte vanochtend de eerste pas symbolisch uit aan directeur Esther van Beelen van het LOKET Zwijndrechtse Waard.
Wethouder Jansen: "Meedoen in de samenleving is belangrijk, maar niet altijd vanzelfsprekend. We zien steeds meer Zwijndrechtenaren onder de armoedegrens leven, onder wie een toenemend aantal kinderen. Juist voor de ontwikkeling van kinderen is het belangrijk dat zij gebruik kunnen maken van basisvoorzieningen."

Basisvoorzieningen
De gemeente Zwijndrecht vindt dat basisvoorzieningen voor kinderen op orde moeten zijn. Uit recente regionale cijfers blijkt dat gezinnen met kinderen tussen 12 en 18 jaar, met een minimuminkomen, het meest tekort komen. In Zwijndrecht groeit ongeveer 1 op de 8 kinderen in armoede op.

Kindpas
De Kindpas die wethouder Jansen vanochtend op de VMBO-school uitreikte, kan alleen aan kleding worden uitgegeven bij winkels in Zwijndrecht en omgeving. De Kindpas maakt het mogelijk dat kinderen zelf gelegenheid krijgen om leuke kledingstukken uit te zoeken, waar in het gezin vaak te weinig geld voor is.

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld (regionale partner van de gemeente Zwijndrecht) stuurt vanaf vandaag de brief met de Kindpas naar de kinderen. Stichting Leergeld heeft als doel het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen en biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

Extra geld
De gemeenteraad van Zwijndrecht heeft in 2018 extra geld op de begroting gezet. De betrokkenheid van de raad en het college van de gemeente Zwijndrecht bij het onderwerp kinderen in armoede is blijvend en wordt de komende jaren voortgezet. In het afgelopen jaar dachten kinderen zelf ook mee over maatregelen in de aanpak van armoede.

Lees meer over:

kinderen armoede kindpas
Deel dit bericht met je vrienden!