Opvallend ruime zege voor handbalheren sv Conventus

10 december 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag een opvallend ruime zege op tegenstander Helius behaald. Het leek aanvankelijk een spannende wedstrijd te worden, maar in de tweede helft liep het team uit naar een ruime overwinning. Het eerste damesteam begon zondag veelbelovend aan de wedstrijd tegen Ventura, maar konden het niet afmaken.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag tegen Ventura, dat drie plaatsen lager stond in het kampioenschap. Dit zou een goede kans op punten moeten zijn en dat bevestigden de dames dan ook door in het eerste kwartier naar een 6 – 1 voorsprong uit te lopen. Vanaf dit moment sloeg het Zwijndrechtse spel echter volledig om en werden er veel aanvallende fouten gemaakt, met tegendoelpunten als gevolg. Zo kwam Ventura terug in de wedstrijd, terwijl Conventus zelf geen enkel doelpunt meer kon scoren. Na een 6 – 9 ruststand begon het team sterker aan de tweede helft, waarin ze tot 8 – 9 terugkwamen voordat het weer terugviel in het eerdere spel. Hierbij maakten ze diverse aanvallende fouten, welke door Ventura hard af werden gestraft. Zo liep de achterstand op tot een 12 – 16 nederlaag.

Voor de handbalheren stond er zondag een belangrijke wedstrijd op het programma: als nummer één in het kampioenschap kreeg het met Helius de nummer drie op bezoek. Het leek een spannende wedstrijd te worden, maar na een kwartier spelen was Conventus al naar een 9 – 3 voorsprong uitgelopen. Het spel veranderde vanaf dit moment drastisch, als gevolg van diverse spelerswissels kwam Helius plots terug tot 9 – 8. Pas net voor rust herpakte het team zich en sloot de eerste helft dan ook met een 12 – 11 voorsprong af. Met de basisopstelling van de eerste helft kon het team ook in de tweede helft een gat slaan. Mede dankzij een goede wisselwerking tussen opbouwspelers Patrick de Ruiter en Bob Speets en cirkelspeler Richard van Dijke liep het team al snel uit naar een 21 – 13 voorsprong. Dit keer kon het team het goede spel vasthouden na diverse wissels en kon de voorsprong uit worden gebouwd tot een 28 – 18 overwinning.