maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Zorgkosten Zwijndrecht iets boven gemiddelde

27 november 2018 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - In de gemeente Zwijndrecht maakt een inwoner jaarlijks gemiddeld 2.248 euro aan kosten die ten laste komen van de zorgverzekering. Dat is bijna 100 euro meer dan het landelijke gemiddelde: 2.153 euro per Nederlander. Dat blijkt uit een rondgang van Zorgwijzer. De vergelijkingssite maakt hiervoor gebruik van gegevens uit de zorgmonitor van Vektis.
Met name op het gebied farmaceutische zorg zijn de kosten in Zwijndrecht hoger dan in de rest van Nederland. Dit scheelt zo’n 16 procent. Bij de andere zorgsectoren is het verschil minder dan 5 procent.

Omringende gemeenten
Ook vergeleken met omringende gemeenten verbruiken inwoners uit Zwijndrecht relatief meer zorg:
1. Barendrecht: € 1.943
2. Hendrik-Ido-Ambacht: € 2.028
3. Binnenmaas: € 2.060
4. Dordrecht: € 2.208
5. Ridderkerk: € 2.280

Hoe het komt dat de zorgkosten juist in Zwijndrecht hoger zijn, is niet uitgezocht. Hoogstwaarschijnlijk wonen er relatief meer chronisch zieken en ouderen in de gemeente.

Zorgkosten stijgen
De zorgkosten zijn al jaren aan het stijgen. Het is dan ook niet gek dat er ieder jaar meer zorgpremie betaald moet worden.

In 2019 betalen Nederlanders gemiddeld 75 euro meer premie voor hun zorgverzekering. Opvallend zijn de grote verschillen tussen verzekeraars onderling. Ook dit jaar valt er dus veel te besparen door over te stappen van zorgverzekering. Zo is het verschil tussen de duurste en goedkoopste basisverzekering ruim 400 euro op jaarbasis.

Overstappen kan tot en met 31 december 2018. De oude zorgpolis wordt dan automatisch opgezegd. De nieuwe zorgpolis gaat in per 1 januari 2019.

Lees meer over:

zorg
Deel dit bericht met je vrienden!