maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Woonkracht10 viert mijlpaal woongebouw De Rank

22 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Op 21 november vierde Woonkracht10, samen met alle bewoners en betrokkenen, het bereiken van het hoogste punt en het metselen van de laatste steen van woongebouw de Rank in Zwijndrecht. Het oude schoolgebouw biedt straks zelfstandige woonruimte voor twaalf jongeren met een verstandelijke beperking.

Het schoolgebouw voor hervormd onderwijs dateert uit de jaren 20. Vele Zwijndrechtenaren volgden hier onderwijs. Dit oude gebouw met haar rijke verleden, biedt straks twaalf bijzondere bewoners een mooie, zelfstandige toekomst. Woonkracht10 liet het niet-originele deel van het gebouw slopen en vervangen door nieuwbouw. Het oorspronkelijke schoolgebouw wordt gerestaureerd. Hierdoor behoudt het gebouw haar monumentale aanzicht met de kenmerkende, historische details.

De realisatie van het woongebouw is een initiatief van Wil de Vos van de Stichting Zo Mooi Wonen in Dordrecht. Samen met andere ouders bedacht zij een kleinschalige woonvorm waar hun zoon of dochter met ondersteuning zo zelfstandig mogelijk kan wonen. Erwin Zwijnenburg, directeur-bestuurder van Woonkracht10: ‘Haar initiatief sprak ons bijzonder aan, want als maatschappelijke organisatie willen we graag thuis geven, met name aan kwetsbare mensen in onze samenleving.’


In een grote feesttent achter het woongebouw ontmoetten initiatiefnemers, toekomstige bewoners, sponsors en professioneel betrokkenen elkaar. Dominic Schrijer, burgemeester van Zwijndrecht, benadrukte de prettige samenwerking tussen alle partijen. ‘Door alle krachten te bundelen hebben we dit initiatief van de grond gekregen.’ Erwin Zwijnenburg, Dominic Schrijer, Wil de Vos en alle toekomstige bewoners prikten vervolgens een ballonnenwand stuk waardoor een bijzondere, gegraveerde gevelsteen met de tekst Zo Mooi Wonen zichtbaar werd.

De nieuwbouw en renovatie worden uitgevoerd door aannemer SDO Zwijndrecht. Naar verwachting wordt het woongebouw in maart 2019 opgeleverd.

Bron foto: Woonkracht10

TERUG NAAR OVERZICHT
© Woonkracht10

Lees meer over:

hoogste punt de rank woonruimte
Deel dit bericht met je vrienden!