Handbaldames sv Conventus in de slotminuten voorbij Hercules

19 november 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben opnieuw een overwinning behaald door in de laatste acht minuten het verschil te maken. Het team speelde een spannende wedstrijd tegen Hercules, welke uiteindelijk met twee punten verschil werd gewonnen. Het herenteam van Conventus won zondag eveneens, maar deed dit zeker niet met de beste wedstrijd van het seizoen.

Het eerste damesteam van Conventus speelde zondag op eigen terrein tegen Hercules. Dit was een nieuwe tegenstander voor de selectie, maar wel één die twee plaatsen onder Conventus in het kampioenschap stond. De niet complete selectie werd dit keer uitgebreid met Linsey Verheij, Marja Schutte en Nadia de Vlieger. Tijdens de eerste minuten bleek al dat beide partijen erg aan elkaar gewaagd waren, ondanks dat de teams op een totaal andere wijze aanvielen. Met een 8 – 7 voorsprong in de rust had het team van coach Robin Schellevis maar een minimale voorsprong. In de tweede helft speelde Conventus sterke aanvallen, maar slaagde er maar niet in om de kansen goed af te ronden. Dit terwijl keepster Chantal Buster het team in de wedstrijd hield door maar liefst zeven strafworpen te stoppen. Pas met acht minuten op de klok kon Conventus het verschil maken en sloeg plots een gat van vier punten, waarvan er met een 14 – 12 eindstand nog twee van overbleven.

Vires et Celeritas kwam zondag bij het herenteam van Conventus op bezoek; een team dat onderin het kampioenschap stond en ook nog eens een speler te weinig had. Dit zorgde bij de heren van Conventus echter al snel voor onderschatting, waardoor het absoluut niet scherp aan de wedstrijd begon. Dit resulteerde in te eenvoudige aanvallen en een matige verdediging, waardoor de tegenstander zelfs een 2 – 5 voorsprong kon pakken. Geleidelijk konden de Zwijndrechtse heren zich tijdens de eerste helft herpakken en gingen nog wel met een 10 – 8 voorsprong de rust in. Dit betere spel zette zich voort in de tweede helft, waar het team ondanks zeker geen optimaal spel duidelijk de sterkere was en tot een 23 – 12 overwinning uitliep.