maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Marit Törnqvist komt naar Zwijndrecht

16 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Wat duizend woorden niet kunnen, maken beelden in één oogopslag duidelijk. Dit geldt zeker voor de illustraties van kinderboekenschrijfster en illustratrice Marit Törnqvist, bekend van haar werk voor onder andere de Zweedse Astrid Lindgren. Marit weet met haar tekeningen bruggen te slaan tussen heel verschillende werelden, en stimuleert mensen waar ze ook vandaan komen om met elkaar in contact te komen.

Wethouder Jolanda de Witte: "Marits illustraties en boeken zijn vele malen bekroond. Zo ontving zij dit jaar een Zilveren Griffel en de Boekenpauw in België voor haar boek Het gelukkige eiland. Wij zijn dan ook trots dat Marit naar Zwijndrecht komt en bij KunZt, de expositieruimte in het gemeentehuis, haar 30-jarig jubileum viert met de tentoonstelling ‘Licht in het donker’. De tentoonstelling laat haar verhalen en illustraties zien, en geeft ook een beeld van haar grote sociale betrokkenheid."

Bezoek de expositie
De tentoonstelling 'Licht in het donker' is leuk voor jong, oud, liefhebbers van illustraties en kinderboeken. Het thema van de tentoonstelling is 'Iedereen thuis in Zwijndrecht'. Rondom dit thema worden bijzondere en leuke activiteiten georganiseerd. Zo brengen honderden brugklassers uit Zwijndrecht een bezoek aan de tentoonstelling, trekt er een voorleesestafette door de stad, komen de taalcursisten van de bibliotheek langs en komt er een toneelvoorstelling van één van haar boeken. Vergeet ook zeker de speciale kindermiddag op zondag 9 december niet. Een middag vol leuke activiteiten, waaronder een tekenworkshop van Marit.

Opening expositie en lezing van Marit Törnqvist
Vrijdag 30 november om 17.00 uur wordt de tentoonstelling officieel geopend. Na de opening geeft Marit Törnqvist een bijzondere lezing met de titel ‘Boeken als brug’. Ook signeert zij haar boeken. De lezing start om 19.30 uur. Aanmelden kan via de website: https://www.debibliotheekaanzet.nl/actueel/agenda/zwijndrecht

Openingstijden KunZt
KunZt is open van woensdag tot en met zondag van 13.30 – 16.30 uur. De expositie is te bezoeken van 1 december tot en met 10 februari. Kijk op www.kunztzwijndrecht.nl voor meer informatie. Op www.marittornqvist.nl leest u meer over Marit.

KunZt
KunZt is de expositieruimte in het gemeentehuis van Zwijndrecht. Bij KunZt bieden we professionele en amateurkunstenaars aan om elkaar en inwoners te ontmoeten en te inspireren. Je ziet er werk van aanstormend talent, scholieren, professionals en amateurs. Bezoekers kunnen vier dagen per week gratis naar binnen lopen. Even genieten van de expositie of er juist gezellig met iemand over praten. Allemaal onder het motto: "Waar mensen elkaar ontmoeten gebeurt iets".

Bron foto: Chris van Houts.

Lees meer over:

kinderboeken kunzt
Deel dit bericht met je vrienden!