zondag 16 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Benthe (0 jaar) wint de tweede gouden wikkel: 'Verrassingspakket voor bibliotheekbaby’s'

16 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Lezen en voorlezen is niet alleen heel leuk, maar ook enorm belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Daarom ontvangen alle baby’s het BoekStart-koffertje wanneer zij lid worden van de bibliotheek. BoekStart bestaat 10 jaar en daarom heeft de Bibliotheek AanZet Gouden Wikkels verstopt in de oranje BoekStart-koffertjes. Twee weken geleden kwam moeder Tanya naar Bibliotheek Zwijndrecht om haar beide dochters lid te maken. In het BoekStartkoffertje van de jongste dochter Benthe zat iets speciaals! In deze koffer zat namelijk de gouden wikkel verstopt! Samen met haar moeder en zus haalde Benthe op 15 november haar prachtige prijzenpakket t.w.v. van €50,- op in Bibliotheek Zwijndrecht. Met dit prijzenpakket wordt het voorleesmoment nog leuker!

De prijsuitreiking
Er verscheen een grote glimlach op het gezichtje van Benthe, toen de grote beer kwam aanlopen. Het cadeaupakket werd vol enthousiasme in ontvangst genomen. Alleen de kleine Benthe van vijf maanden had enkel nog oog voor de grote beer. Na de prijsuitreiking namen ze naast het prijzenpakket vol met boekjes, ook nog een grote tas met leenboekjes mee. Voorlopig kan er weer veel voorgelezen worden!

De Gouden Wikkel
Ouders die naar de bibliotheek komen en hun baby lid maken, ontvangen het oranje BoekStart-koffertje. In dit gratis koffertje zitten een paar leuke boekjes en veel handige tips om voorlezen nóg leuker te maken. De komende weken is het ook nog eens leuker om jouw kindje lid te maken van de bieb. Want ouders die tussen 15 oktober en 13 november een Boekstart-koffertje ophalen, maken kans een Gouden Wikkel te vinden. De gelukkige vinders winnen net als Benthe een verrassingspakket ter waarde van €50,-. Dit pakket wordt uitgereikt in de bibliotheek.

Over BoekStart
BoekStart is een landelijk programma dat het voorlezen van baby’s en jonge kinderen bevordert. In het BoekStart-programma werken bibliotheek, gemeente en het consultatiebureau samen. Alle ouders die hun baby lid maken van de bibliotheek krijgen het gratis koffertje. Kinderen die al op een jonge leeftijd in aanraking komen met boeken, ontwikkelen een voorsprong waar ze hun hele leven voordeel van hebben.

Lees meer over:

bibliotheek gouden wikkel
Deel dit bericht met je vrienden!