maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Waar is Chrisjewierook op 17 november aanstaande?

14 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 17 november is er weer de Geode mineralen beurs in het Develstein College aan de Develsingel. Ook al is dit de zevenennegentigste keer niks nieuws, zult u als lezer opmerken. Toch is er dit jaar wel iets opvallends. Er is een deelnemer afwezig namelijk: Chrisjewierook.

De beurs blijft daarmee nog wel steeds gewoon op niveau, maar Chrisje met al zijn rariteiten, zoals hij dat zelf noemt, kan er niet bijzijn. Sinds Geode in de jaren zeventig begon in de Vonkenberg, komt Chrisje al voorbij en na de jaren in Walburg, waar hij altijd hielp met de opbouw, is hij sinds de verplaatsing naar Develstein altijd een vaste gast als standhouder gebleven. Chrisje specialiseerde zich in de alternatieve hoek van de mineralenwereld waarin veel soorten van gebruik van de verschillende mineralen in de diverse spirituele stromingen, tot zijn kennis behoort.

'Ik specialiseer mij in spiegeltjes en kraaltjes," riep hij regelmatig en opende de beurs. Velen kenden Chrisjewierook ook van zijn eigen wierookmerk, wat hij daar ook altijd verkocht (en nog steeds ook vanuit zijn huisadres). Hij vormt op de beurs dan ook altijd de vrolijke noot en ondanks zijn 'geouwehoer' naar collega's, is hij bij hen nog steeds een graag geziene gast. 'Gratis humor en gezelligheid' is een slogan die te lezen viel op zijn tafel.

Drie weken geleden meldde hij zich echter bij dokter met zijn klachten en nu revalideert hij van zijn open-hart operatie.

Voorafgaand aan die operatie, regelde hij nog even de publiciteits-campagne voor Geode.

Chrisje grossiert in verhalen en anekdotes over Geode en over ondertussen reeds vele overleden voorzitters en andere bestuurs- en gewone leden.

Zelfs over de tentoonstelling over kwartsen, weet hij met humor te vertellen, in combinatie met zijn operatie. In het ziekenhuis moesten de zusters hem meerdere keren manen tot rust, omdat hij weer te enthousiast bezig was.

Het gekke is, dat hij naast de zogenoemde 'kraaltjes en spiegeltjes' de meest bijzondere mineralen op tafel toverde.

Geode als beurs is dik de moeite waard om te bezoeken op zaterdag 17 november van 10:00 tot 17:00 uur en vraag je naar Chrisjewierook, dan zullen er bij voldoende standhouders direct kwartjes vallen en verhalen verteld worden.

Wie is Chrisjewierook?
Eigenaar van de Lingam, Fifth Dimension, raadslid in Zwijndrecht en bestuurslid van de Vereniging Piramiden.

Namens
Geode

Deel dit bericht met je vrienden!