Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderen De Kim ontbijten gezond en gezellig met wethouder Jansen'
09nov

Kinderen De Kim ontbijten gezond en gezellig met wethouder Jansen

ZWIJNDRECHT - In het kader van het Nationaal Schoolontbijt schoof wethouder Tycho Jansen van de gemeente Zwijndrecht aan bij groep 6 van christelijk kindcentrum De Kim van PIT kinderopvang & onderwijs. Het ontbijt was samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en heeft dit jaar als thema ‘Een feestje voor iedereen!’ En dat was het ook: de wethouder, de kinderen en de leerkrachten van De Kim hebben veel plezier gehad!

“Niet alleen groep 6, maar alle kinderen van ons kindcentrum hebben met elkaar gezellig en gezond ontbeten. We brengen de kinderen graag bij waarom ontbijten belangrijk is,” aldus Lisette Dits, leerkracht van groep 6. “Er stond voor ieder wat wils op het menu: volkorenbrood en -bolletjes, krentenbollen, jam, kaas, halfvolle melk, thee en yoghurt met cruesli. Alle kinderen werden verrast met een placemat en een puzzelboekje over ontbijten.”

In sommige groepen hebben de kinderen bovendien een werkblad gemaakt waarop ze een lekker en gezond ontbijt hebben getekend. “Ook hebben we een filmpje bekeken over het nut van ontbijten en welke ontbijtjes gezond zijn. We vonden het erg leuk dat we de wethouder bij ons aan de ontbijttafel konden verwelkomen. Hij had een kleinigheidje meegenomen en een uitnodiging voor een bezoek aan het gemeentehuis waar de kinderen van groep 6 graag gebruik van maken.”

Zie ook:
Leerlingen OBS DE Dolfijn ontbijten met loco-burgemeester Kamsteeg (wo, 15 nov 2017)
Gemeente Zwijndrecht doet mee met Nationaal Schoolontbijt (di, 15 nov 2016)
Leerlingen 'De Notenbalk' ontbijten met burgemeester Schrijer (ma, 10 nov 2014)
Voorleesontbijt op CBS De Brug (wo, 21 jan 2009)


Deel dit bericht met je vrienden!