maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Kinderen De Kim ontbijten gezond en gezellig met wethouder Jansen

9 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - In het kader van het Nationaal Schoolontbijt schoof wethouder Tycho Jansen van de gemeente Zwijndrecht aan bij groep 6 van christelijk kindcentrum De Kim van PIT kinderopvang & onderwijs. Het ontbijt was samengesteld volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum en heeft dit jaar als thema ‘Een feestje voor iedereen!’ En dat was het ook: de wethouder, de kinderen en de leerkrachten van De Kim hebben veel plezier gehad!

“Niet alleen groep 6, maar alle kinderen van ons kindcentrum hebben met elkaar gezellig en gezond ontbeten. We brengen de kinderen graag bij waarom ontbijten belangrijk is,” aldus Lisette Dits, leerkracht van groep 6. “Er stond voor ieder wat wils op het menu: volkorenbrood en -bolletjes, krentenbollen, jam, kaas, halfvolle melk, thee en yoghurt met cruesli. Alle kinderen werden verrast met een placemat en een puzzelboekje over ontbijten.”

In sommige groepen hebben de kinderen bovendien een werkblad gemaakt waarop ze een lekker en gezond ontbijt hebben getekend. “Ook hebben we een filmpje bekeken over het nut van ontbijten en welke ontbijtjes gezond zijn. We vonden het erg leuk dat we de wethouder bij ons aan de ontbijttafel konden verwelkomen. Hij had een kleinigheidje meegenomen en een uitnodiging voor een bezoek aan het gemeentehuis waar de kinderen van groep 6 graag gebruik van maken.”

Zie ook:

Lees meer over:

wethouder ontbijt
Deel dit bericht met je vrienden!