maandag 17 mei 2021

Alles over Zwijndrecht

Nieuwe bushaltes voor snelle R-net buslijn in Zwijndrecht

2 november 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De komende weken vernieuwt de provincie Zuid-Holland, in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht, een aantal bushaltes in Zwijndrecht. Op 9 december start Qbuzz namelijk met een nieuwe, snelle busverbinding naar Rotterdam Kralingse Zoom en Dordrecht. De R-net lijn 488. Hiervoor worden de bushaltes bij het station en aan de Laan van Walburg (halte Beneluxlaan) ter hoogte van het winkelcentrum Walburg opgewaardeerd naar R-net kwaliteit. De haltes worden comfortabeler en bij de haltes Beneluxlaan komen overdekte fietsenstallingen.

Nieuwe busvervoerder Qbuzz per 9 december
Deze maatregelen zijn nodig voor het nieuwe openbaar vervoer netwerk dat op 9 december 2018 van start gaat. Dit netwerk in de regio Drechtsteden/Alblasserwaard wordt compleet vernieuwd met de komst van nieuwe vervoerder Qbuzz. Met dit nieuwe netwerk rijden op de belangrijkste verbindingen vaker bussen naar Rotterdam. Bovendien rijden deze bussen over snellere routes.

Werkzaamheden
In de week van 5 november 2018 start aannemer Verweij Infra met de werkzaamheden bij het station. Een week later starten de werkzaamheden bij de Laan van Walburg. Op het station worden nieuwe bushokjes geplaatst en worden de hekwerken vervangen. Bij de Laan van Walburg komt één nieuwe halte (ter hoogte van de HEMA), de andere bestaande halte krijgt een nieuw bushokje en bij beide haltes worden overdekte fietsenstallingen geplaatst. Als alles volgens planning verloopt zijn de haltes bij het station medio november klaar, de haltes aan de Laan van Walburg zijn in december klaar voor gebruik. Wat betekent dit voor reizigers en de omgeving?

Afsluiting Laan van Walburg
In verband met de aanleg van de nieuwe halte ter hoogte van de HEMA wordt de Laan van Walburg afgesloten van 14 november tot en met 6 december. De weg is direct na IJsselmeer in de richting van de rotonde Beneluxlaan afgesloten. Het winkelcentrum blijft bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse omgeleid met gele borden. De omleidingsroute loopt over de Rotterdamseweg, de Ringdijk en de Van Schaikstraat. Fietsers kunnen ter hoogte van IJsselmeer de weg oversteken en aan de overzijde het fietspad op de Laan van Walburg gebruiken.

De werkzaamheden kunnen elders op sommige momenten het verkeer enigszins hinderen. Bij de bestaande halte Beneluxlaan stoppen bussen op de rijbaan om reizigers in en uit te laten stappen bij de tijdelijke halte.

Bereikbaarheid bushaltes
De haltes bij het station worden gefaseerd aangepakt waardoor de bus hier altijd kan stoppen. Tijdens de werkzaamheden aan de halte Beneluxlaan wordt een veilige, tijdelijke halte ingericht. Reizigers worden hierover ter plaatse geïnformeerd.

Meer informatie over HOV in Zuid-Holland is te vinden op www.zuid-holland.nl/r-net
Meer informatie over de nieuwe dienstregeling van de bussen per 9 december is te vinden op www.qbuzz.nl/dav

Deel dit bericht met je vrienden!