zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

De Rank viert 125 jaar eigentijds onderwijs

19 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Op 2 november is het feest op christelijk kindcentrum De Rank van PIT kinderopvang & onderwijs. Op die dag vieren de kinderen, ouders, leerkrachten, Heerjansdammers en andere belangstellenden dat het 125 jaar geleden is dat de eerste christelijke school in Heerjansdam werd geopend. Deze school is de voorloper van het huidige kindcentrum. 
 
“Ondanks zijn 125e verjaardag is en blijft De Rank volop in ontwikkeling,” benadrukt Anneke van de Pol, directeur van De Rank. “We zorgen voor uitdagend, hedendaags onderwijs en zetten de kinderen bij alles wat we doen centraal. Dankzij onze kleinschaligheid kunnen we een inspirerende en veilige omgeving bieden waarin zij zich met al hun talenten optimaal en met veel plezier kunnen ontwikkelen. We dagen de kinderen uit tot ontdekken en groeien en geven hen met activiteiten die zijn afgestemd op hun behoeften de beste ontwikkelkansen. Daar plukken ze hun verdere leven de vruchten van.”
 
Muziek Vrijdag 2 november start met een spetterende opening. Daarna barst er een programma vol muziek los met aan het einde van de dag een optreden voor ouders, opa’s, oma’s en andere familieleden. Aansluitend zijn van 14.45 tot 16.00 uur alle Heerjansdammers van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen in kindcentrum De Rank. In een van de groepsruimten kunnen zij een kleine tentoonstelling van voorwerpen en foto’s uit vroegere tijden bewonderen. Als voorbereiding op het feest zijn de kinderen van 30 oktober tot 2 november aan de slag gegaan met het project ‘125 jaar De Rank’ en ook de resultaten hiervan worden getoond. Elke groep heeft een bepaald jaar of tijdvak gekozen, zoals het jaar 1890 en de Tweede Wereldoorlog, maar ook de toekomst is een onderwerp. Dit jaar of tijdvak liep als een rode draad door het onderwijs tot groot enthousiasme van de kinderen en leerkrachten.

Lees meer over:

jubileum de rank
Deel dit bericht met je vrienden!