donderdag 28 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Het LOKET promoot techniek

19 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Op LOKET aan de Laurensvliet in Zwijndrecht vonden op 16 oktober de Techniekspelen plaats. De Techniekspelen is een regionaal initiatief waarbij het bedrijfsleven en onderwijs de handen ineen slaan om techniek te promoten.

Leerlingen van groep 7 van het primair onderwijs bezoeken een bedrijf in de regio om kennis te maken met hoe het er in de praktijk toegaat.

Daarnaast bezoeken ze LOKET waar ze actief aan de slag gingen met de verschillende mogelijkheden die op deze school geboden worden.

Leerlingen genoten van de spelvorm die daarvoor gekozen was: wie kan het snelst een band verwisselen, wie maakt de mooiste lamp, enz…..

Wethouder mevrouw Jolanda de Witte was aanwezig namens het gemeentebestuur en heeft symbolisch een leskist techniek overhandigd aan een vertegenwoordiger van het basisonderwijs.
In deze leskist bevinden zich technische opdrachten waarmee binnen het primair onderwijs aan de slag gegaan kan worden.

Deze leskisten zijn ontwikkeld door personeel van LOKET in samenwerking met enkele technische bedrijven. Zij worden beschikbaar gesteld door LOKET, zodat op alle scholen in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht de leerlingen aan de slag kunnen met deze opdrachten met het uiteindelijke doel dat steeds meer kinderen geïnteresseerd raken voor een baan in de techniek..

Lees meer over:

basisscholen techniek loket
Deel dit bericht met je vrienden!