zaterdag 23 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Acht kampioenen bij Albatros gehuldigd

15 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Bij de korfbalvereniging Albatros zijn afgelopen zaterdag acht kampioenen gehuldigd.  Senioren 6, A3, B1, B2, B3, C3, D2 en F2 mochten bloemen en taart in ontvangst nemen op de warme recordbrekende zaterdag in oktober. Het was een komen en gaan van rozen, taart, bekers, feestvierders en fotografen op het thuisveld.

Na E3 vorige week was F2 het tweede pupillenteam dat ongeslagen kampioen werd. Trainsters Britt en Lisa vierden het feestje met Marijn, Marlies, Max, Sara, Sem en Sterre. Binnen de D-groep was D2 dit jaar het succesvolst. D2 verloor en won één keer tegen Kinderdijk D2 en dus was er een gedeelde titel voor het team van Jeroen en Peter bestaande uit Daan, Jasmijn, Jens, Lisanne, Milou, Naomi, Noa, Noa, Sam en Timon!

In de asprirantengroep  was C3 vorige week al verzekerd van de titel. De wedstrijd tegen KCR werd niet de allerbeste, maar de 5-0 betekende feest voor Britt, Danny, Dennis, Judith, Lisa, Lisa, Sophie, Stan, Yannah en de trainsters Mariska en Nicole. Met 52 doelpunten voor en slechts 15 treffers tegen een terecht kampioen.

Opmerkelijk waren de prestaties van de drie B-teams in deze najaarscompetitie. B3 maakte één foutje tegen medekampioen GKV, maar kon in de wedstrijd tegen het zwakke HKC de titel eigenlijk niet meer ontgaan. Toch maakte de ploeg van Michel en Tonnie het zichzelf nog erg lastig door veel kansen te missen. Pas in de tweede helft werden de kansen benut en kon iedereen rustig achterover leunen. Na de 8-4 winst was er taart voor Ellen, Joyce, Kevin, Kim, Kyran, Marit, Nola, Roma, Sanne, Sjoerd en Zoë.

B2 was met 83 treffers in zes wedstrijden veel te sterk voor de concurrentie en werd afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen. Er waren dus ook rozen voor Davey, Guusje, Iris, Jasmijn, Julie, Lisa, Marie Louise, Noah, Rick, Yuna en de trainers John en Marcella.

Voor B1 was het bereiken van de kampioenspoule na de zaal belangrijker dan de titel, maar de ploeg van Caroline en Kees liet zich de kans op een demonstratiewedstrijd niet ontnemen. Bovendien had de ploeg nog een appeltje te schillen met KCR dat hen in de eerste wedstrijd het enige punt afsnoepte. Na 10-1 bij rust werd de wedstrijd met 20-8 gewonnen en dat betekende een doelsaldo van 127 treffers voor en slechts 52 tegen. Een puike prestatie van Anouk, Damian, Daphne, Jorien, Lizette, Marèl, Thijmen en Thomas.

De meest onverwachte titel was voor A3 dat zelf met 8-6 won en hoorde dat koploper SKV had verloren. Bloemen en taart dus ook voor Amber, Dylan, Fleur, Fleur, Floor, Ginger, Kim, Marleen, Sander en de coaches Eva en Suzanne.

Senioren 6 klopte Merwede met 17-8 en werd de achtste kampioen van zaterdag 13 oktober. Feest voor Arina, Daniëlle, Demi, Geert, Jarno, Laura, Mark, Nynke, Reinier, Sascha en Stefano en Stephan.
De hoogste score kwam zaterdag op naam van A1 dat Vitesse A2 met 12-26 afdroogde. C1 klopte ONDO C1 in de ultieme slotfase met 10-9, D1 kreeg met 2-10 op de broek van datzelfde ONDO en E1 sluit dit veldseizoen af zonder winst helaas.  F1 fopte koploper PKC F4 met 10-11 waardoor de titel aan de Papendrechtse ploeg voorbij ging.

Goeie overwinningen verder voor senioren 3 en 4 die respectievelijk Tjoba 3 met 17-11 en Nieuwerkerk 5 met 17-12 versloegen. Het op drie plaatsen gewijzigde 2e redde het niet bij koploper DeetosSnel 3 en ook het vlaggenschip wist de koploper in de poule niet onderuit te halen. In St. Lauren nam Albatros tegen ONDO wel een 0-3 en zelfs 6-10 voorsprong, maar na rust was de ploeg verdedigend het spoor bijster. De Zeeuwen liepen snel weg naar 18-12 en halverwege de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Met name dankzij het hoge rendement van de tien keer scorende Koen Huyser bleef de nederlaag binnen de perken: 24-22.

Nog niet gehuldigd maar wel kampioen werd E6 dat dankzij de 4-4 bij ACKC ervoor zorgde dat drie van de vier teams gedeeld kampioen zijn. Het feestje van de ploeg van Isis, Naomi en Raymond wordt binnenkort alsnog gevierd. Met tien kampioenen kan Albatros terugkijken op een geslaagde veldperiode die voor de wedstrijdkorfbalteams nog twee weekenden doorloopt.

Lees meer over:

kampioenen albatros
Deel dit bericht met je vrienden!