Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Peuters De Rakkers genieten van voorleesontbijt'
11okt

Peuters De Rakkers genieten van voorleesontbijt

ZWIJNDRECHTSE WAARD - Wat is er nog leuker dan allemaal in je pyjama gezellig met elkaar ontbijten? Met elkaar ontbijten in je pyjama en voorgelezen worden natuurlijk! Dat beleefden de peuters van kindcentrum De Rakkers van PIT kinderopvang & onderwijs.

In het kader van de Kinderboekenweek las Annelieke van Daalen, manager kinderopvang bij PIT, de peuters voor uit het prentenboek ‘Kom erbij’ van Milja Praagman. Dit is een kijkverhaal dat gaat over Kit en Pelle en hun vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek 2018. De peuters smulden van de avonturen van Kit en Pelle en van hun overheerlijke ontbijt, samen met hun bedknuffelvriendjes die niet mogen ontbreken als je in je pyjama bent.

Direct vanaf hun geboorte ontwikkelen kinderen hun taal. “Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met praten met en voorlezen van je baby en peuter. Voorlezen is belangrijk, in iedere ontwikkelfase van je kind. Kinderen leren zo spelenderwijs de taal, hun fantasie wordt geprikkeld en ze maken kennis met de wereld om hen heen,” benadrukt Annelieke van Daalen. Onderzoek wijst uit dat kinderen die regelmatig worden voorgelezen beter scoren in het onderwijs. “Daarnaast zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar voorlezen is en blijft vooral heel erg leuk!”

Op de foto's: De peuters van kindcentrum De Rakkers genieten in pyjama gezellig samen van het voorlezen en van het ontbijt.Deel dit bericht met je vrienden!