zondag 28 november 2021

Alles over Zwijndrecht

Coming Out Day: regenboogvlag bij Gemeentehuis

11 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht doet vandaag, donderdag 11 oktober 2018, mee aan de jaarlijkse, landelijke Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen (LHBTI) openlijk voor hun seksuele voorkeuren uitkomen: het uit de kast komen, oftewel de 'coming out'. Wethouder Jolanda de Witte heeft vanochtend de regenboogvlag bij het gemeentehuis aan het Raadhuisplein gehesen.

In Zwijndrecht telt iedereen mee, benadrukt wethouder De Witte. "We zien dat het nodig is om aandacht te blijven vragen voor de acceptatie en emancipatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en intersekse personen. Dat gaat helaas nog altijd niet automatisch. Het is ontzettend belangrijk dat iedereen zichzelf kan en durft te zijn."

Deel dit bericht met je vrienden!