Monday 20 September 2021

Alles over Zwijndrecht

Kindcentrum Juliana haalt verkeersveiligheidslabel ‘De hoogste score’

8 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Nadat ze eerst samen veilig over een zebrapad hadden gelopen hebben wethouder Jos Huizinga van de gemeente Zwijndrecht en David van Dam en Bregje Brouwer uit groep 1/2 op het speelleerplein van christelijk kindcentrum Juliana een bordje onthuld met het verkeersveiligheidslabel voor de komende drie jaar. Kindcentrum Juliana hecht, evenals de andere kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs, veel waarde aan verkeersveiligheid en behaalde in 2015 het SCHOOL op SEEF certificaat. Om dit certificaat te behouden, is er om de drie jaar een labelvisitatie waar het kindcentrum met vlag en wimpel voor slaagde.

Om deze mooie prestatie te vieren, bliezen de kinderen duizenden bellenblaasbellen in de lucht. “We zien dit label als een bekroning van ons werk. We willen juf Tine Marjan Jordaan, onze verkeersleerkracht, Laura Vriese, adviseur van SCHOOL op SEEF, maar vooral ook de ouders van onze verkeersgroep hartelijk bedanken. Zij zetten zich met veel enthousiasme en energie in voor de verkeersveiligheid in en om ons kindcentrum,” aldus directeur Arjan Vis van kindcentrum Juliana. Aspecten die werden getoetst zijn de praktijklessen in groep 1 tot en met 8, de communicatie rondom verkeersveiligheid, de beschrijving van de routes van het kindcentrum naar huis en vice versa, de organisatie van extra verkeersactiviteiten en de betrokkenheid van verkeersouders. “Jullie behaalden als kindcentrum de hoogste score en daar mogen jullie erg trots op zijn. Van harte gefeliciteerd,” complimenteerde wethouder Jos Huizinga.De komende drie jaar mag het kindcentrum de titel SCHOOL op SEEF blijven dragen. Daarna is er opnieuw een visitatie. SCHOOL op SEEF is het programma in de provincie Zuid-Holland voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisonderwijsleeftijd. Uitgangspunt is dat kinderen recht hebben op een veilige, zo zelfstandig mogelijke deelname aan het verkeer. Dat vraagt om een veilige weg, het juiste gedrag en een veilig voertuig.

Op de foto’s:
Wethouder Jos Huizinga van de gemeente Zwijndrecht en David van Dam en Bregje Brouwer uit groep 1/2 van kindcentrum Juliana onthulden het SCHOOL op SEEF bordje. En na de onthulling bliezen de kinderen van kindcentrum Juliana duizenden bellenblaasbellen in de lucht.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!