vrijdag 15 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

104 jarige mevrouw M.N. Provilij-van Hengel in het zonnetje

1 oktober 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - De in Zwijndrecht geboren en getogen mevrouw Provilij vierde in de Lindonk met haar dochter, groepsgenoten en medewerkers van de Swinhove Groep haar verjaardagsfeest. Locoburgemeester Tycho Jansen heeft de jarige namens het gemeentebestuur van harte gefeliciteerd met het bereiken van de hoge leeftijd van 104 jaar.

De jubilaris is een kwieke dame, geboren op 20 september 1914. Haar vader was koster in de Lindtse kerk. Haar moeder, een geboren Rotterdamse, kon in het begin moeilijk wennen in Zwijndrecht. Mevrouw Provilij was getrouwd met haar lieve man Teunis Provilij. Haar wijlen man was een tuinder in hart en nieren. Omdat er geen toekomst was in de tuinderij is hij spoorwachter geworden.

Mevrouw Maria Provilij-van Hengel heeft de hoge leeftijd behaald, niet zozeer door de genen maar door haar wilskracht en optimistische kijk op het leven. Ze houdt ervan om (geheugen)spellen te spelen en kijkt uit naar de uitjes van de Ronde Tafel. Het bijzondere is dat mevrouw nog met hulp zelfstandig woont. Binnenkort viert zij haar verjaardag groots met familie, waaronder haar kleindochter en vier achterkleinkinderen.

Deel dit bericht met je vrienden!