donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Deze motorroutes in omgeving van Zwijndrecht mag je niet missen

27 september 2018 (door Hans Huisman)

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht heeft genoeg motorroutes om de omgeving te verkennen. Met de motor kun je ervoor kiezen om het Nationaal Park De Biesbosch te verkennen, of juist de nabijgelegen steden te bezoeken. Je zit vanaf Zwijndrecht snel in Zeeland, maar kunt ook naar het noordoosten de polder in gaan, om uiteindelijk bij de Lek uit te komen. In alle richtingen van Zwijndrecht zijn zowel snelwegen als rustigere wegen te vinden. Wil je overnachten in Zwijndrecht, dan zijn er meer dan genoeg hotels te vinden. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om in één van de nabijgelegen steden te overnachten, Dordrecht ligt ten slotte op een steenworp afstand.

Zuid-Hollandse toplandschappen route (223 km)
Voor je start met de motortocht is het belangrijk om je motor goed na te lopen. Zonder benzine wordt het lastig om de route af te leggen, zijn de banden goed op spanning? Is alles in goede staat? Veiligheid in het verkeer is ontzettend belangrijk. Beschik je over een kwalitatieve helm? Wist-je-dat je nooit een tweedehands helm moet kopen. Reden hiervoor is dat je niet weet wat er met de helm is gebeurd en of er integrale schade is die vanaf de buitenkant niet zichtbaar is. Deze HJC RPHA 11 helmen zijn zeker een aanrader. Controleer of een helm voldoet aan een keurmerk, bijvoorbeeld een ECE 22.05 keurmerk.

De Zuid-Hollandse toplandschappen route is misschien wel de leukste motorroute welke langs Zwijndrecht komt. Je begint de route niet in Zwijndrecht, maar in Hoek van Holland. Als eerste rij je door Naaldwijk, waarna je over de A20 naar Vlaardingen rijdt. Hierna rij je door Rotterdam, langs Ridderkerk, naar Zwijndrecht. Zwijndrecht is gelijk een mooie plek om te pauzeren, er zijn genoeg terrasjes om te pakken. Vanaf Zwijndrecht rij je door Dordrecht en langs Nationaal Park De Biesbosch, dit is dan ook het leukste deel van de route voor natuur liefhebbers. Via Werkendam rij je over de snelweg naar Gorinchem, waar je de snelweg af gaat om door de stad te rijden. Nu rij je binnendoor naar Meerkerk en vervolgens rij je vanaf Ameide langs de Lek naar Nieuwpoort. Hier steek je met een pond het water over naar Schoonhoven, de stad welke bekend staat om de vele zilversmeden. Via Schoonhoven rij je door de Vlist, waar 2 leuke restaurants zitten om een drankje te doen. Vanaf de Vlist rij je richting Haastrecht, maar voor Haastrecht sla je al af naar links, om via de Goudseweg naar Stolwijk te rijden. Vervolgens rij je naar Bergambacht, waar je wederom de Lek oversteekt met een pondje. Via Oud-Alblas rij je langs Barendrecht naar Middelsluis Numansdorp. Via de A29 steek je het water over en rij je naar het eindpunt nabij Oude-Tonge. Het maakt natuurlijk niet uit in welke richting je de motorroute volgt, en je kunt er ook voor kiezen de route vanaf Zwijndrecht op te pakken.

Rondje de Biesbosch (120+ km)
Deze route begint in de buurt van Zwijndrecht, net aan de andere kant van de Oude Maas, in Dordrecht. Als eerste rij je via de N3 de brug over de Beneden Merwede over. Vervolgens pak je de eerste afslag om binnendoor langs de Beneden Merwede langs Sliedrecht te rijden. Voorbij Sliedrecht ga je naar de andere kant van de snelweg, langs De Peulen en om Hardinxveld heen, om vervolgens via de Rivierdijk naar Boven-Hardinxveld te rijden. Je blijft de rivierdijk volgen tot deze over gaat in de Nieuwe Wolpherensedijk, waarna je de snelweg weer op gaat om de Boven Merwede weer over te steken. Wederom pak je de eerste snelweg om een stuk door de Biesbosch te rijden. Na het rondje Biesbosch rij je vanaf Werkendam binnendoor naar het zuiden. Bij Hank ga je de snelweg op en bij Keizersveer er gelijk weer vanaf. Je rijdt nu binnendoor naar Moerdijk, waarna je de snelweg over via Willemsdorp weer terug naar het noord rijdt.

Lees meer over:

motorroutes
Deel dit bericht met je vrienden!