donderdag 21 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Start bouw Natuur Educatie Centrum in de Hooge Nesse

20 september 2018

ZWIJNDRECHT - Na drie intensieve jaren van voorbereiding start op maandag 24 september 2018 de bouw van het Natuur Educatie Centrum in de Hooge Nesse. Stichting Hooge Nesse/Veerplaat heeft samen met de SUS-ateliers van de Hogeschool Rotterdam en gemeente Zwijndrecht een uniek samenwerkingsconcept neergezet dat nu in uitvoering komt.

Duurzaamheid in alle facetten staat centraal in de ontwikkeling en de bouw van het Natuur Educatie Centrum. Niet alleen is het ontwerp gebaseerd op flexibiliteit en circulariteit. Ook de voorbereiding en uitvoering zijn maatschappelijk duurzaam vormgegeven.

De samenwerking tussen onderwijs, maatschappelijke partners en vrijwilligers is heel ver doorgevoerd en speelt een hoofdrol in de aanpak. Het bedrijfsleven sluit hierop aan door sponsoring en een ietwat andere manier van bouwen. Het gebouw is ontworpen door studenten, wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door studenten en vrijwilligers en gaat onderhouden worden door het leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt. Met dit gebouw realiseert Stichting Hooge Nesse/Veerplaat een parel in Zwijndrecht, die een voorbeeld is voor andere initiatieven in het hele land.

Officiële start bouw
Op 24 september start wethouder Jacqueline van Dongen (Portefeuille Duurzaamheid) officieel de bouw. Bent u nieuwsgierig naar de samenwerking dan bent u hiervoor vanaf 12.00 uur welkom bij Speelbos Hooge Nesse, Veerweg 10, Zwijndrecht.

Deel dit bericht met je vrienden!