dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Woning in Heerjansdam gesloten vanwege hennepkwekerij

14 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Burgemeester Dominic Schrijer van Zwijndrecht sluit een woning aan de Dorpsstraat/Nijverheidsstraat in Heerjansdam vanwege de vondst van een hennepkwekerij in het pand. De politie kwam de hennepkwekerij op het spoor na een anonieme tip. Bij de inval in de woning op 23 juni 2018 trof de politie een professioneel ingerichte hennepkwekerij aan met 1.121 planten. De gehele kwekerij is direct geruimd. De woning is gesloten van 13 september tot en met 6 december 2018.

Sinds 1 mei 2018 sluit de gemeente elk pand in Zwijndrecht en Heerjansdam tijdelijk waar een hennepkwekerij is gevestigd of drugshandel plaatsvindt. Burgemeester Schrijer wil met het sluiten van panden de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat tegen deze praktijken hard wordt opgetreden. In Heerjansdam werden de 1.121 planten aangetroffen in twee kweekruimtes in het onderhuis van het pand aan de Dorpsstraat. Dit onderhuis is een bedrijfsruimte met een zelfstandig adres aan de Nijverheidsstraat. Er werd stroom afgetapt vanuit de woning aan de Dorpsstraat.

Gevaar voor openbare orde en veiligheid
Hennepteelt in woningen is illegaal, strafbaar en leidt tot gevaarlijke situaties voor bewoners en omwonenden. De kans op brand en lekkage is groot. Gebruikte apparatuur is veelal brandgevaarlijk. Stroom wordt vaak ondeugdelijk afgetapt en het elektriciteitsnetwerk overbelast. Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt gebruiken onderling veel geweld en trekken mogelijk meer criminaliteit aan. Bewoners kunnen worden gechanteerd of bedreigd. Hennepteelt en drugshandel leveren een gevaar op voor de openbare orde en veiligheid.

Lees meer over:

gesloten hennep heerjansdam
Deel dit bericht met je vrienden!