zaterdag 29 januari 2022

Alles over Zwijndrecht

Met de bus naar de Natuureducatie-lessen

12 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Met de Verkerkloop en de Rabo Clubkas Campagne hebben de Stichting Natuur & Landschap - Zwijndrechtse Waard en de Stichting Hooge Nesse Veerplaat  met steun van de Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel geld opgehaald voor de Schoolbus Natuureducatie.

Samen met de Stichting Bus voor een dag is dit nu werkelijkheid geworden.
Vandaag (dinsdag 11/9) hebben een school uit Ambacht, "Kind Centrum de Tweestroom",  twee scholen uit Zwijndrecht, "KC De Notenbalk" en "OBS De Dolfijn" er gebruik van kunnen maken. Voor een natuuractiviteit, respectievelijk op de Hooge Nesse, op het eiland Sophiapolder en bij de Wevershoeve in Rijsoord.

Overal stonden IVN schoolgidsen klaar om de jeugd te laten genieten in de natuur. Het project is nu al geslaagd: tot de herfstvakantie brengt deze bus de leerlingen en hun begeleiders naar de natuurgebieden.

Kinderen vonden het een schoolreis, juf blij, ouders blij. Wat wil je nog meer.Namens alle IVN Schoolgidsen, IVN Schoolgids natuureducatie
L.M. van der Lans-Exler

Lees meer over:

ivn schoolgidsen
Deel dit bericht met je vrienden!