Opnieuw gelijkspel voor handbaldames sv Conventus

10 september 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Voor de tweede wedstrijd op rij hebben de handbaldames van sv Conventus gelijk gespeeld. Net als een week eerder bij sv Twist speelde het team van coach Robin Schellevis afgelopen zondag een spannende wedstrijd tegen Saturnus’71, waarbij uiteindelijk niemand aan het langste eind trok.

Een week na het gelijkspel tegen Twist hoopte Conventus dit keer op een overwinning tegen Saturnus, dat de eerste wedstrijd had verloren. Conventus begon sterk aan de wedstrijd en kwam al binnen tien minuten op een 2 – 4 voorsprong. Maar het fel spelende Saturnus kwam terug en trok de stand weer gelijk. Vlak voor rust kon het team via een doelpunt van Brigitte Speets toch weer op een 6 – 5 voorsprong komen.

In de tweede helft stond de Zwijndrechtse verdediging nog beter dan in de eerste helft, maar ditzelfde kon worden gezegd over de verdediging van Saturnus. Zo werden er aan beide zijdes nauwelijks meer velddoelpunten gescoord, maar volgden de scores vooral uit de veelvuldig uitgedeelde strafworpen. Hier speelde Conventus keepster Chantal Buster opnieuw een belangrijke rol door vier strafworpen tegen te houden. Zo bleef het spannend tot de slotminuten, waarin Marlinda Paalman de gelijkmaker voor Conventus scoorde en daarmee de wedstrijd in een 11 – 11 gelijkspel besliste.

Foto-credit: Jordy Vreugdenhil / sv Conventus