maandag 18 oktober 2021

Alles over Zwijndrecht

Geef aan de Collectant tijdens de nierstichting collecte

7 september 2018

ZWIJNDRECHT - Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 16 tot en met 22 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Zwijndrecht gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om onze droom - voor nierpatiënten nierziekten kunnen genezen -  te realiseren. En dat is hard nodig, want jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. 

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit", zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier.” Maar dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. “Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Collecte essentieel
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Suze Rozendaal,  collectecoördinator van de Nierstichting in Zwijndrecht oost. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven.” Dat kan alleen dankzij de inzet van collectanten en steun van donateurs. Draag ook bij en help nierziekten genezen. Geef aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl of sms NIER 4333.

We zich ook wil inzetten voor de collecte kan zich aanmelden via bovenstaande website of via suze.rozendaal@gmail.com

Lees meer over:

collecte nierstichting
Deel dit bericht met je vrienden!