Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem ' Waalpad Heerjansdam deels hermetisch afgesloten' Waalpad Heerjansdam
08aug 2018

Waalpad Heerjansdam deels hermetisch afgesloten

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Eerder maakte de gemeente Zwijndrecht bekend dat een deel van het voetpad langs het Waalpad (bij de schaatsbaan) in Heerjansdam gedeeltelijk afgezet moest worden ter voorbereiding op de kap van 51 bomen. Deze bomen verkeren in slechte conditie en moeten daarom vanuit de veiligheid voor de omgeving gekapt worden. Hiervoor loopt een vergunningsprocedure. Door de langdurige droogte is de conditie van een deel van de bomen in een korte tijd echter verslechterd. Daarom wordt het pad waaraan de bomen staan nu volledig afgesloten. Het parkeerterrein, het clubhuis en ingang tot het water blijven toegankelijk. Omdat 18 augustus de Heerjansdam Challence plaatsvindt kijken we nu met de organisatie hoe we dit evenement veilig door kunnen laten gaan.

Het volledig afzetten van het risicovolle deel van het pad en de schaatsbaan zijn hiertoe de eerste stappen. Om een deel van de activiteiten verplaatst moet worden hierdoor, bekijken we met de organisatie naar alternatieve locaties in de nabije omgeving. De veiligheid van het evenement staat voorop.

Niet alle bomen kunnen direct gekapt worden. De veiligheid is daarom voor dit moment het beste gewaarborgd door het volledige afsluiten van het pad waar de bomen staan.Deel dit bericht met je vrienden!