Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Lindtsedijk voorzien van 11.000 ton nieuw asfalt'
16jul 2018

Lindtsedijk voorzien van 11.000 ton nieuw asfalt

ZWIJNDRECHT - In opdracht van de gemeente Zwijndrecht heeft Heijmans Infra regio Dordrecht groot asfaltonderhoud uitgevoerd aan de Lindtsedijk. Over een lengte van 3,5 kilometer zijn de bovenste asfaltlagen weggefreesd en is op een duurzame manier de fundering gestabiliseerd. Hierop is een nieuwe asfaltconstructie van 17 centimeter dik aangebracht, wat neerkomt op zo’n 11.000 ton asfalt.

Weinig overlast
Omdat de Lindtsedijk de hoofdontsluitingsweg is van industrieterrein de Groote Lindt, ging het project met een aantal uitdagingen gepaard. De bedrijven moesten 24 uur per dag bereikbaar blijven. Heijmans heeft daarom zoveel mogelijk 's avonds en 's nachts doorgewerkt. Hierdoor kon het werk sneller uitgevoerd worden. Goede afstemming met de omringende bedrijven en het informeren van zo'n 500 woningen waren hierbij van belang. Het heeft geresulteerd in een geruisloze uitvoering, binnen de planning, met complimenten vanuit de omgeving.

Duurzame aanpak
In totaal heeft het project zes weken in beslag genomen. Het was ook mogelijk de werkzaamheden in deze korte periode te realiseren, omdat de bestaande fundering deels bleef liggen en direct werd hergebruikt voor de nieuwe funderingslaag. "Dit is een duurzame oplossing omdat de funderingslaag na het frezen direct wordt vermengd met cement en schuimbitumen en vervolgens als nieuwe fundering uit de freesmachine komt. Dit scheelde vele duizenden tonnen aan materialen die niet hoefden te worden afgevoerd en dus ook niet nieuw moesten worden aanbracht. Het is mooi dat er op deze wijze gewerkt is", aldus wethouder Jacqueline van Dongen. "We bedanken hierbij graag nogmaals de omgeving voor hun begrip. De Lindtsedijk kan er weer jaren tegenaan!"Deel dit bericht met je vrienden!