Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groep 8 trakteert kindcentrum De Kim op zelfgemaakte gezonde lunch'
09jul 2018

Groep 8 trakteert kindcentrum De Kim op zelfgemaakte gezonde lunch

ZWIJNDRECHT - Op de laatste dag van hun laatste week op kindcentrum De Kim van PIT kinderopvang & onderwijs hebben de kinderen van groep 8 als afscheid een gezonde lunch gemaakt voor alle kinderen van het kindcentrum. Daarbij kregen ze hulp van de Ondersteuningsboulevard.

Daan (groep 8) legt uit: “Het was traditie dat - als kinderen van groep 8 langsgingen in alle groepen om de juffen en meesters iets persoonlijks in de bijbel te laten zetten die we van De Kim krijgen - ze snoep uitdeelden aan alle kinderen. Maar als ‘Gezonde School’ kan dat beter. Daarom hebben we deze lunch bedacht. Op het menu stonden fruitspiesjes, pannenkoeken, sandwiches en een yoghurtijsje of een kwarktoetje met fruit toe. Samen met de cliënten van de Ondersteuningsboulevard hebben we alles voorbereid en de taken verdeeld. Van inkopen doen tot pannenkoeken bakken en van brood smeren tot de tafels dekken en alles serveren en ook weer opruimen. Dat was best hard werken, maar gaaf om te doen.”

Smullen
De kleuters kregen de lunch in hun eigen ruimte, voor de andere groepen stonden de feestelijk gedekte tafels klaar op het zonnige balkon. Groep 3 en 4 waren het eerst aan de beurt en daarna kwamen de kinderen van groep 5, 6 en 7. Iedereen zat te smullen. Amily (groep 5): ”Ik vind het zo aardig dat groep 8 dit allemaal voor ons doet. Het eten is lekker en we hebben het ook heel gezellig zo met elkaar. Veel beter dan die snoep.” Na het eten gingen alle kinderen op het speelleerplein aan de slag met het sportcircuit dat de Toppies voor hen hadden georganiseerd. “Ouders, kinderen, collega’s, iedereen is enthousiast,” aldus Arco Tempelaar, leerkracht van groep 8 en initiatiefnemer voor de lunch. “We zijn trots op de kinderen van groep 8 en blij met alle hulp van de Ondersteuningsboulevard. Wat ons betreft wordt dit een nieuwe traditie.”Deel dit bericht met je vrienden!