maandag 12 april 2021

Alles over Zwijndrecht

O&O ruim vertegenwoordigd bij (J)EK

5 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Twee senior- en vier juniorturners van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O zijn opgenomen in  de (J)EK-selectie. De (jeugd) Europese kampioenschappen gaat plaats vinden  van 6 t/m 12 augustus in het Engelse Glasgow

Naast de O&O-turners Bart Deurloo en Frank Rijken heeft bondscoach Bram  van Bokhoven in het seniorteam opgenomen Casimir Schmidt (PAX-Hoofddorp), Bram Verhofstad (Flik-Flak – Den Bosch) en Epke Zonderland (Top Sport Noord – Heerenveen)

Het vijftal gaat in Schotland voor een plek bij de beste vijf landenteams. Vier jaar geleden behaalde de Nederlandse mannenploeg het beste EK-resultaat tot nu toe: destijds eindigde de ploeg op de zesde plek bij de Europese kampioenschappen in het Bulgaarse Sofia.

Bij de junioren is bijna een O&O-onderonsje. Het vijfmans koppige team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bestaat uit de O&O-turners Lars Vos, Jordi Hagenaar, Wesley de Haas en  Luuk Huernink. De ploeg wordt verder gecompleteerd met Jermain Grünberg van Flik Flak – Den Bosch.

In aanloop naar de Europese kampioenschappen turnen de Nederlandse heren op 14 juli nog een interlandwedstrijd tegen België en Zweden. Deze wedstrijd vindt plaats in Thialf Heerenveen. Op 21 juli wordt in Thialf vervolgens nog een allerlaatste testwedstrijd gedraaid.

Op 6 augustus vertrekt het herenteam naar Glasgow, waar op 9 augustus wordt gestart met de kwalificatiewedstrijd voor de senioren. De junioren komen op 10 augustus in actie tijdens de kwalificaties in de SSE Hydro Arena.

Lees meer over:

turnen o&o
Deel dit bericht met je vrienden!