Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Beeld in Beeld in het Noordpark: 'Vier Constructies voor een plek' van Herbert Nouwens '
02jul 2018

Beeld in Beeld in het Noordpark: 'Vier Constructies voor een plek' van Herbert Nouwens

ZWIJNDRECHT - Beeldend Kunstenaar Herbert Nouwens, geboren in Oegstgeest in 1954 maakte: "Vier Constructies voor een plek" prominent geplaatst in het Noordpark.

Herbert Nouwens is een bouwer, een constructeur. Het staal waarmee hij zijn beelden " bouwt", lijkt met de handen gekneed, alsof het klei is; hoewel dit onmogelijk is. Hij werkt heel concreet, maar ook expressief en intuïtief.

Voor zijn werken kiest hij vaak voor hergebruik van oude metalen elementen. Zijn "Vier Constructies voor een plek" zijn geen toevallige stukken roest, zoals een oppervlakkig kijkende voorbijganger nogal eens roept, maar heel bewust gekozen, gevonden stukken staal die op deze plek langs de rivier, met zijn boten, scheepsbouw en scheepssloperijen op hun plaats vallen. De vier beelden lijken lappen stof die schijnbaar achteloos op een constructie zijn gedrapeerd, maar zijn stalen scheepsplaten, zo geplooid door de enorme kracht van een incident.

"Vier Constructies voor een plek" is te zien in het Noordpark in Zwijndrecht, uiteraard langs de rivier.
Meer informatie over de beelden in het Noordpark, in Papendrecht en in Alblasserdam is te vinden op de website van de Stichting Beeldenpark Drechtoevers, www.beeldenparkdrechtoevers.nlDeel dit bericht met je vrienden!