Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '“Een Wereld van Papier” op het Noordparkfestival'
25jun 2018

“Een Wereld van Papier” op het Noordparkfestival

ZWIJNDRECHT - Het Noordparkfestival op zaterdag 30 juni vindt plaats in het Noordpark. Dat is ook de basis van het Beeldenpark Drechtoevers. Daarom is er tijdens het Noordparkfestival altijd ook een activiteit van de Vrienden van het Beeldenpark. Dit jaar werken de Vrienden samen in een activiteit voor de kinderen die het Noordparkfestival bezoeken: “Een Wereld van Papier”.

Op het Kinderbevrijdingsfestival vlogen 250 fel gekleurde papieren vogels door het Vondelpark, in Dordrecht wapperden er papieren vaandels aan winkels, in Museum Meermanno hing op een zomerse middag vrolijk gekleurde papieren kleding aan waslijnen door de tuin...…

Een greep uit “Een Wereld van Papier” waarin Gerard de Bruyne en José Vingerling uit Zwijndrecht samen met kinderen een papieren knipoog maken naar de echte wereld.

"Wij zijn bedenkers van tekenconcepten in theaters, bibliotheken, scholen en op festivals. Door op het podium te staan als live tekenaars met spelers als bijvoorbeeld Frank Groothof, groeit de behoefte om het theater dicht bij het kind te brengen. Een mooie vorm hiervoor vonden we in het succesvolle 'Het Kleurfeest’, waarin we samen met muzikant Maarten Teekens (Dordrecht) en kinderen aan een groot kunstwerk op de vloer werken. 'Het Kleurfeest' brengt ons door heel Nederland en België. Door samen te tekenen en te fantaseren ontstaan ideeën voor nieuwe activiteiten en merken we dat door onze ervaring en speelse aanpak er voor elk thema wel iets te bedenken is wat kinderen inspireert”.

Daarom nodigt “Een Wereld van Papier” alle kinderen uit om tijdens het Noordparkfestival op zaterdag 30 juni samen op papier “Het Verbeeldingspark” te ontwerpen.Deel dit bericht met je vrienden!