zondag 11 april 2021

Alles over Zwijndrecht

Mooie winstpartijen en vijf gehuldigde kampioenen bij Albatros

4 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 2 juni werd een zaterdag van uitersten. Het begon in de ochtend met veel goed korfbal, veel plezier, mooie winstpartijen en vijf gehuldigde kampioenen. De zaterdag eindigde in mineur door de nederlaag van het vlaggenschip tegen Kinderdijk en het gemiste kampioenschap.
Op zaterdag 26 mei was het kampioenschap officieel al binnen, afgelopen zaterdag werd het echte feest door C1 gevierd (zie foto hieronder). VEO uit Voorburg werd na een wat moeizame start met 15-5 verslagen en zo werd het kampioenschap ongeslagen binnen gehaald. Een super prestatie voor Rick, Femke, Damian, Anouk, Jorien, Marèl, Thomas, Daphne en coach Margreet! De ‘champagne’ kon worden ontkurkt en het feestje kon worden gevierd.In Hardinxveld was een grote groep ouders aanwezig om met C4 (zie bovenste foto) een feestje te gaan vieren. Bij rust leidde de ploeg van Mariska al met 1-6 en bij het eindsignaal stond een keurige 3-13 op het scorebord. Terechte bloemen, bekers en taart voor Danny, Dennis, Ellen, Judith, Lisa, Mischa, Stijn, Yannah en Zoë.D2 wilde bij Movado laten zien dat zij de enige terechte kampioen zijn. De prachtige 4-8 overwinning  tegen de Dordtse ploeg betekende een feestje voor Belle, Coen, Daan, Jasmijn, Lars, Maura, Naomi, Sophie, Thom, Tim en de coaches Frank en Sander. (Zie foto hierboven)

Onverwacht was de overwinning van F2 bij kampioen GKV F1. Door de ruime 8-14 winst werd het toch opnieuw feest voor de zaalkampioenen Eline, Loïs, Myrthe, Sven, Tessa en de trainers Mark en Rianne. (Foto hieronder)F6, het team met de jongste korfballertjes binnen onze club, liet er bij DVS geen twijfel over bestaan dat ze kampioen wilden worden. Een geweldige prestatie voor de coaches Karlijn en Nicoline en de toppers Bart, Evy, Kevin, Lotte, Maud en Sofie. F6 scoorde dit seizoen al 56 doelpunten in zes duels!
Over de wedstrijd van het eerste kunnen we lang praten of …we kunnen het kort houden. Wat een prachtig feestje had moeten worden eindigde in een grote deceptie. In de eerste helft leek er nog niets aan de hand (15-9), maar in de tweede helft gebeurde het onwaarschijnlijke en kon Albatros de korf nauwelijks nog doorboren. Het in grote getalen aanwezige publiek, bestaande uit wat notabelen, oud-leden, oud-selectiespelers, trouwe aanhang en enthousiaste jeugd kon alleen maar lijdzaam toekijken hoe de titel door onze handen glipte. Door de 18-19 nederlaag viel het gedroomde afscheid van René, Inez, Chloë, Steven en de begeleidingsstaf behoorlijk in duigen. De selectie hield ’s avonds een bescheiden feestje waarbij ook bekend werd dat Jurriën komend seizoen niet in de selectie zal terugkeren. De ploeg mag terugkijken op een goed seizoen en, naast teleurgesteld, toch zeker wel trots zijn. (Foto hieronder)Opvallend mooie winstpartijen waren er zaterdag verder voor B2 (13-10 tegen PKC B4) en D3 dat Vriendenschaar 8-7 klopte. A2 klopte de antikorfballers van Focus A1 met 13-4.

Deze woensdag zal senioren 6 de 11e kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen PKC 7. Nog even terug naar C1 dat als aandenken van ouders, vereniging en een tweetal sponsors (Van Leeuwen Buizen en Voorwinden), een herinneringsshirt ontving. Aanstaande zaterdag 9 juni doet C1 mee aan het Eindtoernooi 1e klasse C-jeugd in Nuenen. C1 hoopt op veel supporters en aanmoediging, zij gaan voor een plek bij de eerste drie op het NK!!

Lees meer over:

kampioenen albatros
Deel dit bericht met je vrienden!