Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Open Dag Pietermankerkje'
01jun 2018

Open Dag Pietermankerkje

ZWIJNDRECHT / HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op zaterdag 2 juni opent het Pietermankerkje van 12.00 – 16.00 uur zijn deuren, zodat iedereen het pittoreske kerkje kan bezichtigen. ‘De open dagen organiseren wij om de inwoners van de Zwijndrechtse Waard met de kerkjes kennis te laten maken om hun belangstelling levendig te houden’, zegt Jaap Boer, voorzitter van de Stichting tot behoud van de Pietermankerk.

“Op onze open dag exposeert fotograaf Theo de Jong met een interessante selectie uit zijn werk. Hij is een gewaardeerd lid van Fotoclub Zwijndrecht en fotografeert in zwart-wit. Dat zijn op het eerste gezicht geen vrolijke beelden, maar zodra u langer kijkt, dringt de schoonheid zich op. Zo vormt Theo’s stijl een levendige tegenstelling in zichzelf. Verder kunnen bezoekers boeiende naslagwerken over het Pietermankerkje inkijken en zijn er fraaie foto’s van het kerkje te koop”, licht Jaap toe.

“Het adres is: Burgemeester Pijl Hogeweglaan 1. De toegang is gratis, al kunt u altijd een gift in de offerblokken deponeren. Verder zal orgelvirtuoos Marc de Wit de open dag muzikaal omlijsten, maar de precieze invulling blijft nog een verrassing. Wij verwelkomen u graag!”Deel dit bericht met je vrienden!