Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Expositie 'Jouw Stad – Mijn Stad' door scholieren uit Zwijndrecht'
25mei 2018

Expositie 'Jouw Stad – Mijn Stad' door scholieren uit Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Expositie 'Jouw Stad – Mijn Stad' door scholieren uit Zwijndrecht met een spectaculaire opening op het Raadhuisplein. Opnieuw biedt KunZt het podium aan scholieren uit Zwijndrecht! Scholieren van het DevelsteinCollege, Loket Zwijndrechtse Waard en De Sprong hebben het thema 'de stad' op eigen wijze verbeeld in de tentoonstelling Jouw Stad – Mijn Stad. Het is een vervolg op de tentoonstelling Mijn Stad, eerder dit jaar. De Stad is een mooi onderwerp waar je veel kanten mee uit kunt. Iedere stad is anders en heeft zijn eigen karakter. Voor eindexamenkandidaten is 'de stad' ook het landelijke thema. Laat je verrassen en kom langs! De expositie is tot en met 24 juni te bewonderen bij KunZt.

Wat kunt u zien?
Hoogtepunt binnen de tentoonstelling is het eindexamenwerk van leerlingen van het DevelsteinCollege. Verder is er een mooie selectie van graffitiplaten te zien, gemaakt door leerlingen uit de 1e en 2e klas. Ook verrijst er een stad van grachtenpanden opgetrokken uit klei.

De scholieren van het Loket Zwijndrechtse Waard bouwen een stad op schaal, 3D-werk en abstracte voorstellingen voortkomend uit tweepuntsperspectieftekeningen in drie-kleuren linodruk. Leerlingen van De Sprong verbeelden de architectuur met verschillende materialen zoals klei en ijsstokjes. Daarnaast worden er ook constructies getoond, die geheel opgebouwd zijn uit speelkaarten. Een leuke en zeer diverse expositie dus!

Spectaculaire opening op 25 mei om 17.15 uur
Vanmiddag wordt de tentoonstelling op spectaculaire wijze geopend. En alle 3 de deelnemende scholen werken hier aan mee! Aansluitend aan het thema van de tentoonstelling, worden er verschillende vormen van urban lifestyle getoond. Om een tipje van de sluier op te tillen: de acts variëren van breakdance tot spoken word en graffiti op het raadhuisplein! Kom je kijken?

Openingstijden
KunZt is open op woensdag, donderdag, vrijdag én zondag tussen 13.30 en 16.30 uur. De expositie Jouw Stad – Mijn Stad kun je bewonderen van 25 mei tot en met 24 juni 2018.



Deel dit bericht met je vrienden!