dinsdag 20 april 2021

Alles over Zwijndrecht

11 baby-eendjes opgevangen nadat moeder eend bij tevergeefse uitwijkpoging auto's komt te overlijden

21 mei 2018 (door Hans Huisman)

HEERJANSDAM - Opzaterdag 19 mei kreeg de politie een melding van een aanrijding met letsel op Langeweg in Heerjansdam. De aanrijding betrof een zogeheten kop-staart botsing.

De bestuurder van de voorste auto had hierbij geremd voor een overstekende moedereend en haar 11 baby-eendjes die op dat moment midden op de rijbaan liepen. De bestuurder van het achterste voertuig merkte dit helaas te laat op en botste daarop tegen de achterzijde van het voorste voertuig...

Alsof de chaos nog niet compleet was merkte een tegenligger desondanks moeder-eend alsnog te laat op, waardoor moeder eend ten gevolge van de aanrijding helaas kwam te overlijden. De baby-eendjes vluchtte in alle consternatie en het verdriet een nabijgelegen sloot in...

Samen met een collega van de dierenpolitie en de dierenambulance van Louterbloemen werden de weerloze en druk piepende baby-eendjes uit de sloot gehaald en naar een opvang gebracht. Hier krijgen ze de komende tijd de aandacht en zorg die ze nodig hebben.

Deel dit bericht met je vrienden!