Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Zwijndrecht sluit 2017 af met positief financieel resultaat'
18mei 2018

Zwijndrecht sluit 2017 af met positief financieel resultaat

ZWIJNDRECHT - De gemeente Zwijndrecht sluit het jaar 2017 af met een positief financieel resultaat van 5,3 miljoen euro. Dit voordeel komt voor een groot deel door een beter resultaat van de grondexploitatie van De Volgerlanden. Daarnaast is een aantal gemeentelijke taken van 2017 doorgeschoven naar 2018.

Sinds 1996 werkt de gemeente Zwijndrecht samen met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht aan de ontwikkeling en realisatie van het project De Volgerlanden. Het aantrekken van de woningmarkt heeft een gunstige invloed op het project, waardoor het resultaat 2,5 miljoen euro positiever is dan eerder was verwacht. Met de gemeentelijke taken die van 2017 zijn doorgeschoven naar 2018 is een bedrag van ruim 1,2 miljoen euro gemoeid.

Minder geld lenen
Wethouder Aaike Kamsteeg (Financiën): " Het positieve resultaat betekent dat we minder geld hoeven te lenen bij de bank en dat is gunstig voor Zwijndrecht. Gezien onze schuldenpositie blijft wel behoedzaamheid bij ons financieel beleid geboden."
Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor het behaalde voordeel toe te voegen aan de Algemene reserve.

Informatie
Met een terugblik op het jaar 2017 laat het college zien wat er is gedaan en bereikt op de diverse beleidsterreinen, uiteenlopend van sociaal, economie, tot wonen en veiligheid. De behandeling van de jaarstukken 2017 is gepland in de Politieke Markt op dinsdag 29 mei en de gemeenteraad op dinsdag 19 juni. De jaarstukken zijn te vinden op www.zwijndrecht.nl/gemeenteraad bij Vergaderingen > 29 mei > Raad Carrousel vergaderzalen.Deel dit bericht met je vrienden!