Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem '10e editie Noordparkfestival met cultuur- en kleedjesmarkt en tal van artiesten'
18mei 2018

10e editie Noordparkfestival met cultuur- en kleedjesmarkt en tal van artiesten

ZWIJNDRECHT - De 10e editie van het Noordparkfestival komt eraan! Op zaterdag 30 juni barst het gratis toegankelijke feest weer los in het mooiste park van Zwijndrecht en misschien wel van de hele regio aan de oevers van de Noord en de Oude Maas. Van 12 uur ’s middags tot 9 uur ’s avonds is er muziek, weer op twee podia. En natuurlijk de Cultuurmarkt, het Kinderdorp en volop eten en drinken in het Foodcourt.

Op het hoofdpodium een prachtige mix van allerlei muziekstijlen met regionale en zelfs een buitenlandse band. Want uit België komt The Evil Empire Orchestra met crossovers van soul, jazz en funk. De rock’n roll komt uit de instrumenten van de regioband The Wanderers (met Dordtenaar Maarten Teekens) en Hayfever met veel covers van Buddy Holly tot The Everly Brothers. Dan komt The Howlin’, een “van alles wat”-band van old school hip-hop tot folk, meest eigen muziek. En het hoogtepunt is de Dordtse band Skeftum, die veel succes heeft met hun Golden Earring-cover, een feest van herkenning.

Het tweede podium heeft de naam “Best of 10-Podium”. Daar veel herkenbare optredens uit de afgelopen jaren: de eigen Zwijndrechtse shantykoren “Buitengaats” en “De Brulboei”, de feestband “’t Satte Erremenieke”, The Official Ukelele Orchestra Dordrecht, dans en twirl en nog veel meer...
Natuurlijk het kinderdorp met de vorig jaar al succesvolle clown Zassie. Je kunt je er laten schminken en er is volop ander vermaak.
En vanwege de jubileumeditie zullen er in het park nog veel meer verrassingsacts zijn!

Cultuurmarkt
Veel bezoekers kwamen in de afgelopen jaren speciaal naar het Noordparkfestival voor de Cultuurmarkt. Ook die wordt weer verrassend. Er zijn veel deelnemers die graag hun kunstwerken willen laten zien. Er kunnen altijd nog een paar kramen bij. Dus, ben je kunstenaar? Schilder je? Maak je beelden? Of iets anders moois? Iets ambachtelijks? En wil je dat graag laten zien...., grijp dan je kans en meld je aan voor de Cultuurmarkt in het prachtige Noordpark. Kijk op de site www.noordparkfestival.nl, Facebook of stuur een e-mail naar noordparkfestival@gmail.com.

Een nieuw element op het 10e Noordparkfestival is de “kleedjesmarkt”. Waarom alleen op Koningsdag? Dat kan ook in het Noordpark bij het festival, dacht de organisatie. En er is vast na Koningsdag nog wel wat over van de zolder of zo. De kleedjesmarkt is bedoeld voor de kinderen, terwijl hun ouders zich elders op het festival vermaken. Allerlei spulletjes, wel een beetje heel en nog bruikbaar, speelgoed enzovoorts kunnen de kinderen verkopen. Een nieuwtje voor het Noordparkfestival, dus het is even zien, of het loopt. Kinderen of hun ouders kunnen zich gratis melden op noordparkfestival@gmail.com.Deel dit bericht met je vrienden!