Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Speelpolder in Heerjansdam is geopend'
17mei 2018

Speelpolder in Heerjansdam is geopend

ZWIJNDRECHT - Wethouder en lid van het Dagelijks Bestuur van Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde Jacqueline van Dongen opende vanmiddag de nieuwe speelpolder in Heerjansdam officieel. Ook maakte zij de naam bekend: 'Heerjanneke'!

"We hebben op de Hooge Nesse al een speelbos waar kinderen naar hartenlust kunnen klauteren, bouwen en spelen in de natuur. Deze nieuwe speelpolder die Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde samen met basisschoolkinderen van de Rank en Koningin Julianaschool heeft ontworpen, is daar een prachtige aanvulling op", aldus wethouder Jacqueline van Dongen.

Speelpolder 'Heerjanneke'
In de speelpolder zijn verschillende speeltoestellen te vinden, zoals een trekpont, heuveltjes, water met stapstenen en een ligweide met doeltjes voor voetbal. Ook kunnen bezoekers hier picknicken en wandelen.

Met de inrichting van Polder Buitenland heeft het buitengebied van Zwijndrecht en Heerjansdam er weer een nieuwe recreatieve voorziening bij. In de afgelopen jaren heeft de gemeente Zwijndrecht in samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde en de provincie Zuid-Holland gewerkt aan de inrichting van dit gebied.Deel dit bericht met je vrienden!