Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'The Great Hurricane Escape wint Band Boost 2018'
14mei 2018

The Great Hurricane Escape wint Band Boost 2018

DORDRECHT / ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 12 mei vond in een uitverkochte Power Stage de ontknoping van dé bandcompetitie van Dordrecht en omstreken plaats: de Band Boost. De felbegeerde eerste prijs én de publieksprijs gingen naar de Dordtse ‘southern metal’-band The Great Hurricane Escape. De band wint onder meer een optreden op het Popcentrale Podium van Wantijpop 2018, een fotoshoot, een videoregistratie, promopakket en een showcase-optreden in Bibelot.

Muzikaal gezien was het een harde finale met seventies rock van Vokatus, post-rock van Sleepertown, metalcore van No More Heroes, southern metal van The Great Hurricane Escape en jazzy pop van Mr. Marten, als enige popband van deze finale.

De jury, bestaande uit Jasper van Dorp (Labtones), Peter Paul van Hout (Velvet Music), Ronald van Maren (I Against I) en Herman Hofman (NPO 3FM) koos voor The Great Hurricane Escape als beste band. Deze Dordtenaren hebben laten zien en horen dat ze een band van niveau zijn met een stevige schare fans. Want naast de eerste prijs hebben ze ook de publieksprijs gewonnen door middel van een decibelmeting van applaus.  

De tweede prijs werd gewonnen door de Zwijndrechtse No More Heroes, tevens winnaar van de Halve Finale. De band begon hun optreden met een intro van Viben van rapgroep K-Liber, die naadloos over ging in een snoeiharde metalcore-set.

De derde prijs ging naar de zeer strakke popband Mr. Marten, die ook de Goldcard voor het Noordpark Festival binnenhaalde. Sleepertown werd gekozen voor de Goldcard van Big Rivers Festival.

De Band Boost is een begrip in Dordrecht en omstreken en dit jaar was het een drukbezochte editie. Zowel bij de voorrondes en halve finale in de Popcentrale als de finale in Bibelot trokken de Band Boost-deelnemers volle zalen. Tijdens hun shows kwamen muziekliefhebbers, programmeurs en muzikanten bijeen om het nieuwste aanstormende poptalent van de regio Dordrecht te ontdekken. Deze finale was de afsluiter van een zeer geslaagde editie van de Band Boost, met een zeer hoog niveau.

Band Boost 2018 was een productie van de Popcentrale en werd mede mogelijk gemaakt door Popunie Music Support, Wantijpop, ProSound Media, Merz, Bibelot, Steftiaan Video Producties, DWimages.nl, Keymusic Nederland, Big Rivers Festival, Noordpark Festival Zwijndrecht en 3voor12 Rotterdam.

Foto: Danny van der Weck / DWimagesDeel dit bericht met je vrienden!