Alles over Zwijndrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Onderzoek Rekenkamercommissie Zwijndrecht: 'Kan ik nog iets voor u doen?''
25apr 2018

Onderzoek Rekenkamercommissie Zwijndrecht: 'Kan ik nog iets voor u doen?'

ZWIJNDRECHT -De Rekenkamercommissie Zwijndrecht heeft onderzocht hoe de gemeente met inwoners communiceert en hen informeert bij vragen of verzoeken. De commissie constateert dat de informatie van de gemeente toegankelijk is, maar nog beter kan aansluiten bij de behoeften van inwoners.

Vragen van inwoners kunnen op uiteenlopende manieren bij de gemeente binnenkomen. De onderzoekers hebben zelf gebeld, gemaild of op de website gekeken om de gewenste informatie te vinden. Uit het onderzoek met de titel 'Kan ik nog iets voor u doen?' blijkt dat de informatie van de gemeente over het algemeen redelijk goed te verkrijgen en toegankelijk is. De rekenkamercommissie doet een aantal aanbevelingen om de communicatie nog beter te laten aansluiten bij de behoeften van inwoners.

Overzicht kwijt
In de veelheid van informatie kunnen mensen soms het overzicht kwijtraken. De rekenkamercommissie vindt het belangrijk dat mensen geholpen worden bij het vinden van de juiste informatie, ook als dit bij een andere organisatie is.
De commissie wil dat bij telefonische informatieverzoeken meer verdieping en ondersteuning geboden wordt ten opzichte van de aangeboden informatie op de website.

Actief reageren en meedenken
Daarnaast doet de rekenkamercommissie suggesties voor verbetering van de website van de gemeente en de zoekfunctie daarbinnen. De gemeente kan bijvoorbeeld gebruik maken van de vragen die mensen via de website stellen om te leren waar op dat moment behoefte aan is. Ook is het goed als de gemeente actief reageert en meedenkt, wanneer burgers met ideeën of suggesties voor initiatieven komen. 
Tenslotte beveelt de rekenkamercommissie aan dat de gemeenteraad een discussie voert over de kaders en normen die de gemeente dient te hanteren bij het verstrekken van informatie.Deel dit bericht met je vrienden!